Πώς να αναγνωρίζεις τον ανώτερο εαυτό σου πέρα από κάθε αμφιβολία

Πώς να αναγνωρίζεις τον ανώτερο εαυτό σου πέρα από κάθε αμφιβολία

1. Υπάρχει ένας καταπληκτικός ορισμός για τη φώτιση: Είσαι φωτισμένος όταν νιώθεις να σε περιβάλλει και να σε πλημμυρίζει η γαλήνη.

Ο ανώτερος εαυτός σου θέλει να ζεις μέσα στη γαλήνη. Δεν κρίνει, δεν συγκρίνει, δεν απαιτεί από σένα ούτε να νικάς τους άλλους, ούτε να είσαι καλύτερος από εκείνους. Θέλει μονάχα να είσαι γαλήνιος.

Κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να δράσεις, ρώτα τον εαυτό σου: “Αυτό που πρόκειται να κάνω ή να πω θα μου φέρει γαλήνη;”
Αν η απάντηση είναι θετική, τότε προχώρα, ξέροντας πως έχεις χρησιμοποιήσει τη σοφία του ανώτερου εαυτού σου. Αν όμως η απάντηση είναι αρνητική, τότε υπενθύμισε στον εαυτό σου πως ετοιμάζεται να λειτουργήσει μέσα από το εγώ.

Στο εγώ αρέσει η σύγχυση, γιατί μέσα από αυτή δίνει υπόσταση στην πεποίθηση πως είσαι χωρισμένος από τους άλλους και από το Θεό. Θα σε σπρώξει προς την κατεύθυνση της κριτικής και της σύγκρισης και θα σε κάνει να επιμένεις να είσαι ο καλύτερος και να δικαιώνεσαι, ενώ η φωνή του ανώτερου εαυτού σου θα σου ζητάει μόνο να ζεις μέσα στη γαλήνη.

2. Προχώρησε πέρα από τους περιορισμούς της φυσικής σου διάστασης. Ο σκοπός του ανώτερου εαυτού σου είναι να σε βοηθήσει σε αυτό σου το έργο. Για να το πετύχεις, φτιάξε μέσα σου ένα χώρο, ένα καταφύγιο που θα είναι μόνο δικό σου. Πήγαινε εκεί όσο πιο συχνά μπορείς και όταν βρίσκεσαι εκεί, άφηνε απ’ έξω κάθε προσκόλληση στον εξωτερικό κόσμο του εγώ.

Όταν πηγαίνεις συχνά στο καταφύγιό σου, ένα φως θα γεννηθεί μέσα σου, που θα μάθεις να το αναγνωρίζεις και να το σέβεσαι. Αυτό το φως είναι η σύνδεσή σου με την ενέργεια της δημιουργίας. Θα τη νιώσεις αυτή την ενέργεια καθώς θα βυθίζεσαι σιωπηλά μέσα σου: είναι σαν να λούζεσαι στο φως.

Το φως αυτό δεν προέρχεται από το γήινο επίπεδο και θα σε βοηθήσει να πας πέρα από το φυσικό κόσμο. Να θυμάσαι πως δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσεις το γήινο επίπεδο αν νιώθεις πως ανήκεις αποκλειστικά σε αυτό. Ο αληθινός εαυτός σου, ο αόρατος εαυτός σου είναι εκείνος που μπορεί να έλξει την ενέργεια του ήλιου, του ανέμου κι όλων των ουράνιων στοιχείων.

3. Σταμάτα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου απέναντι σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε πάνω στη Γη. Είναι απαραίτητο να μάθεις να διατηρείς το υψηλό ενεργειακό σου επίπεδο, ό,τι και αν συμβαίνει γύρω σου. Αυτό σημαίνει να γίνεις ένας ανώνυμος σοφός, που αρνείται να έρχεται σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε και οτιδήποτε πάνω στη Γη.

Αυτή είναι η πρόκληση του ανώτερου εαυτού. Είναι πέρα από την πραγματικότητα που εσύ αναγνωρίζεις ως υλικό κόσμο, ως κόσμο των μορφών. Χρησιμοποίησε το εσώτερο φως σου για να εναρμονίζεσαι με τον ανώτερο εαυτό σου και επίτρεψε σε όσους διαφωνούν με αυτή την προοπτική να έχουν τη δική τους άποψη.

Εσύ είσαι γαλήνιος. Δεν εξηγείς, δεν απολογείσαι. Αρνείσαι να σπαταλάς την ενέργειά σου. Εσύ ξέρεις ποια είναι η αλήθεια και αυτό είναι αρκετό.

4. Τέλος, αφήσου μ’ εμπιστοσύνη στη σοφία που σε δημιούργησε. Χρειάζεται να αναπτύξεις μια πίστη που να υπερβαίνει τις πεποιθήσεις και τις διδαχές των άλλων. Αυτή η πίστη είναι ο χώρος της ελευθερίας σου και είναι δική σου για πάντα.

Ο ανώτερος εαυτός δεν είναι μια υψηλή, πνευματική ιδέα, είναι τρόπος ύπαρξης. Αποτελεί την πρώτη αρχή που πρέπει να κατανοήσεις και να υιοθετήσεις, καθώς μαθαίνεις να έλκεις εκείνα που χρειάζεσαι κι επιθυμείς σε αυτή την παρένθεση μέσα στην αιωνιότητα, που ονομάζεις ζωή.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Wayne Dyer “Δημιούργησε το πεπρωμένο σου” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα