Πώς να ασκηθείτε στην Πρακτική της Ακεραιότητας

Πώς να ασκηθείτε στην Πρακτική της Ακεραιότητας

Εξασκείτε την ακεραιότητα με το να είστε αληθινοί στο λόγο σας και να αναγνωρίζετε τη δύναμή του να δημιουργείτε την πραγματικότητα. Άλλωστε, η Αγία Γραφή, λέει ότι “στην αρχή ήταν ο Λόγος… και ο Λόγος ήταν ο Θεός”.

Δηλαδή, όλα δημιουργήθηκαν από το Λόγο. Κατά τον ίδιο τρόπο, η ποιότητα της δημιουργίας σας καθορίζεται από το πόσο αληθινοί είστε στο λόγο σας. Το τι λέτε είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο, διότι θέτει σε κίνηση μία επιλεγμένη μοίρα – δίνει στο σύμπαν συνεπείς οδηγίες σχετικά με το είδος της πραγματικότητας που θέλετε να δημιουργήσετε.

Για τους Λάικα, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είναι κάποιος αληθινός με τον λόγο του, έτσι ώστε να είναι πολύ προσεκτικός σχετικά με το τι λέει για τον εαυτό του και τους άλλους. Πιστεύουν ότι το να αρθρώσει κανείς μία μοναδική αρνητική συλλαβή σε κάποιον είναι σαν να ρίχνει μια κατάρα, και ότι το να πει κάτι θετικό είναι σα να δίνει μια ευλογία. Αν επρόκειτο να πείτε σε κάποιον: “Είσαι καλά; Δεν φαίνεσαι πολύ καλά σήμερα”, μέχρι το τέλος της μέρας θα είναι άρρωστος.

Ομοίως, εάν επρόκειτο να πείτε: “Ακτινοβολείς”, ακόμα και αν το άτομο αυτό δεν αισθανόταν πράγματι έτσι, μέσα σε λίγες ώρες ή λεπτά θα ακτινοβολούσε.

Αλλά τί γίνεται αν το άτομο αυτό πραγματικά μοιάζει να είναι άσχημα; Το να είστε αληθινοί στα λόγια σας σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πείτε ψέματα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε την προοπτική του φίλου σας να ακτινοβολεί πάντα, ανεξάρτητα με το τι μπορεί να του συμβαίνει μέσα στη μέρα, και να αντικατοπτρίζεται πίσω σε εκείνον.

Θα μπορούσατε να πείτε: “Πώς είναι τα πράγματα; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για σένα;” ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα λόγια σας να της θυμίσετε την ομορφιά της: “Χαίρομαι πάντα τόσο πολύ να σε βλέπω. Η παρουσία σου είναι τόσο ενθαρρυντική”. Τότε τα λόγια σας μεταφέρουν αλήθεια και ομορφιά στη φίλη σας.

Αυτά που επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας είναι εξίσου ισχυρά, όπως για παράδειγμα: είμαι χαμένος, δεν είμαι τόσο έξυπνος όσο εκείνοι, ή δεν θα βρω ποτέ την αγάπη κλπ.
Έτσι πρέπει να είστε προσεκτικοί. Εάν η εσωτερική σας στάση είναι “δεν είμαι καλά”, τότε θα αναθεματίζετε τον εαυτό σας σε αποτυχία σε οποιαδήποτε προσπάθειά σας.
Ο λόγος σας είναι ένας όρκος που κάνετε. Και όσο πιο πολύ ζείτε μια πνευματική ζωή, τόσο περισσότερη δύναμη μεταφέρουν οι λέξεις σας και τόσο λιγότερα περιθώρια έχετε να υπεκφεύγετε.

Η αληθινή ζωή στα λόγια σας χτίζει μια πνευματική δύναμη που είναι απαραίτητη αν πρόκειται να ονειρευτείτε την ύπαρξη ενός καλύτερου κόσμου. Χωρίς αυτή τη δύναμη, τα όνειρά σας ποτέ δεν θα αποκτήσουν μορφή και πάντα θα καταλήγουν να καταρρέουν τη στιγμή που ετοιμάζονται να δώσουν καρπούς.

Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον για τον οποίο τα πάντα φαίνονταν να πηγαίνουν καλά για να καταρρεύσουν τα πάντα την τελευταία στιγμή;
Επειδή αυτά τα άτομα δεν έχουν αυτοπεποίθηση και μεταχειρίζονται το λόγο τους σαν να μην έχει μεγάλη δύναμη, τα σχέδιά τους ακυρώνονται αναπόφευκτα.

Αντί να προσπαθείτε να εκβιάζετε το σύμπαν να συμμορφωθεί με τις επιθυμίες σας, εξασκηθείτε στο να είστε αληθινοί στο λόγο σας, και δημιουργήστε αποθέματα προσωπικής δύναμης.

Αυτό θα επιτρέψει στα όνειρά σας να γίνουν μια ασταμάτητη δύναμη που οργανώνει τον κόσμο με τον τρόπο που της αναθέσατε.

Όταν εξασκείτε το να είστε αληθινοί στο λόγο σας, σταματάτε να δίνετε δικαιολογίες στον εαυτό σας – αυτά που λέτε επιβεβαιώνονται στο σύμπαν στο οποίο μπορείτε να υπολογίζετε.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alberto Villoldo “Οι τέσσερις ενοράσεις” από τις εκδόσεις ETRA

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα