Πώς να γίνετε παρά-λογα ευτυχισμένοι!

Πώς να γίνετε παρά-λογα ευτυχισμένοι!

Η ύψιστη αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι κανένα λόγο για να είσαι ευτυχισμένος.
Το εγώ σου μάλλον θα διαφωνήσει μ’ αυτό, επειδή χρησιμοποιεί τους λόγους σαν το κύριο νόμισμά του για υπάρχει , να κάνει και να δίνει.
Όλα πρέπει να έχουν κάποιο λόγο, σύμφωνα με το εγώ: “Θα είμαι ευτυχισμένος αν…” και “θα είμαι ευτυχισμένος όταν…” και “θα είμαι καλός αν…” και “θα σ’ αγαπάω όταν…”

Η παρά-λογη ευτυχία είναι φυσική για τα μωρά, που χαμογελάνε χωρίς λόγο, γελάνε για πλάκα και παίζουν για χάρη του παιχνιδιού.
Η παρά-λογη ευτυχία είναι επίσης φυσική για τον αυθόρμητο εαυτό σου.
Η αληθινή ευτυχία δεν χρειάζεται λόγο, ειδικό εξοπλισμό (δηλαδή χρήματα!), τέλεια στιγμή, άδεια, δικαιολογία και ιδανικές συνθήκες.
Το να είσαι ευτυχισμένος έχει να κάνει με επιστροφή σε κάτι που είναι ήδη έμφυτο μέσα σου.

Μπορείς να το κάνεις; Γυρνάς ποτέ στην παιδική σου ηλικία και αφήνεις τον εαυτό σου να γελάσει χωρίς λόγο; Χαμογελάς ποτέ παρά-λογα; Επιτρέπεις ποτέ στον εαυτό σου να εκπλαγεί από χαρά; Είσαι ποτέ αυθόρμητος χωρίς να ντρέπεσαι; Αγαπάς ακόμα χωρίς όρους, χωρίς αιτία, προσδοκία ή απαίτηση; Μπορείς καμιά φορά να είσαι ευτυχισμένος “γιατί έτσι”; Δοκίμασέ το!

Ησύχασε για μια στιγμή και διαλογίσου πάνω στην παράλογη χαρά. Δες αν μπορείς να αφήσεις την έμφυτη χαρά σου να αφρίσει σαν σαμπάνια, χωρίς καμιά αιτία. Συνδέσου άμεσα με τον έμφυτο εαυτό σου και παραδόσου στη σκέψη της παράλογης χαράς – δε χρειάζεται ούτε να μοχθήσεις ούτε να την κερδίσεις ούτε να την αξίζεις ούτε τίποτα.
Οι λόγοι, οι όροι και οι κανόνες είναι στην πραγματικότητα κρυφές αντιστάσεις στη χαρά, στην αθωότητα και στον αυθορμητισμό.

Πειραματίσου σήμερα στο να είσαι πιο παράλογος απ’ ό,τι συνήθως. Θύμισε στον εαυτό σου πόσο εύκολο είναι να διαλέξεις τη χαρά, την αγάπη και την καλοσύνη.
Να μερικές προτάσεις για να ξεκινήσεις:

Σήμερα, γίνε παράλογα καλός με τον εαυτό σου.
Φίλησε το σύντροφό σου χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
Πιες σαμπάνια, έτσι για πλάκα.
Χαμογέλα παράλογα στη δουλειά.
Τηλεφώνησε σ’ ένα φίλο σου χωρίς συγκεκριμένο λόγο.
Στείλε λουλούδια σ’ ένα φίλο, έτσι.
Σήμερα, αποφάσισε να έχεις μια καλή μέρα, ό,τι και να γίνει.
Σήμερα, διαλογίσου πάνω στην παράλογη χαρά.
Ντύσου, στολίσου, φάε έξω, κέρνα τον εαυτό σου, χωρίς λόγο.
Σήμερα, μην επιτρέψεις σε κανένα λόγο να σ’ εμποδίσει να είσαι εσύ.

Όσο πιο αυθόρμητος είσαι με τον εαυτό σου και με τους άλλους, τόσο πιο εύκολο θα είναι να θυμάσαι ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να μη δίνεις αγάπη, να μην είσαι καλός και να μην είσαι χαρούμενος. Γίνε παρά-λογος!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Robert Holden “Στροφή στην ευτυχία” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα