Πώς να κάνουμε το νερό μας αλκαλικό

Πώς να κάνουμε το νερό μας αλκαλικό

Ένας καλός τρόπος για να διατηρούμε την αλκαλικότητα των σωματικών υγρών είναι να πίνουμε αλκαλικό νερό.

Το νερό για να είναι αλκαλικό πρέπει να έχει PH 8-9. Βυθίζουμε ένα χαρτάκι μετρητή PH στο νερό μας. Αν το PH του νερού είναι μικρότερο, μπορούμε να το αλκαλοποιήσουμε με μαγειρική σόδα ή λεμόνι ως εξής:

Προσθέτουμε 1/8 του κουταλιού της σούπας μαγειρική σόδα για κάθε 250 ml νερό ή έως 10 γραμμάρια σόδας (όχι παραπάνω) σε 1 λίτρο νερού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Μετράμε και πάλι το PH να είναι 8-9 και όχι παραπάνω. Η σόδα να είναι καθαρή, χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη, η οποία πωλείται σε φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι με προσθήκη λεμονιού. Το λεμόνι, αν και στη γεύση είναι πολύ όξινο, μέσα στον οργανισμό μας θεωρείται από τις πλέον αλκαλικές τροφές.

Σε 2 λίτρα καθαρού νερού, προσθέτουμε 1 λεμόνι καλά πλυμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια. Δεν στύβουμε το λεμόνι. Καλύπτουμε το σκεύος και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 8 έως 12 ώρες. Το στραγγίζουμε αφαιρώντας το λεμόνι και το πίνουμε.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις αντικαρκινικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού. Προφανώς, οι ιδιότητες αυτές σχετίζονται με τη δυνατότητά τους να αλκαλοποιούν το κυτταρικό περιβάλλον, πράγμα το οποίο θεωρείται ότι αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ρούλας Γκόλιου “Μακροζωία Ο απόλυτος Οδηγός” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα