Πώς να κάνουμε υπεύθυνες επιλογές

Πώς να κάνουμε υπεύθυνες επιλογές

Καθώς ακολουθείτε τα συναισθήματά σας, αντιλαμβάνεστε τα διαφορετικά μέρη του εαυτού σας και τα διαφορετικά πράγματα που θέλετε. Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα ταυτόχρονα, επειδή πολλά από αυτά συγκρούονται μεταξύ τους. Το μέρος σας που θέλει περισσότερα χρήματα κι ένα μεγαλύτερο σπίτι συγκρούεται με το μέρος σας που συμπάσχει με τους φτωχούς και τους πεινασμένους. Το μέρος σας που αντιδρά με αγάπη στην ομορφιά των άλλων συγκρούεται με το μέρος που θέλει να χρησιμοποιεί τους άλλους για δικό του όφελος ή ικανοποίηση. Όταν ικανοποιείτε ένα μέρος του εαυτού σας, οι ανάγκες κάποιου άλλου μένουν ανικανοποίητες. Η εκπλήρωση ενός μέρους σας δημιουργεί αγωνία σε ένα άλλο, ή κάποια άλλα, και βρίσκεστε συνέχεια σε οδυνηρό δίλημμα.

Όπως ο πειραματιστής στην κβαντική φυσική δεν μπορεί να παράγει ταυτόχρονα την εμπειρία των κυμάτων και την εμπειρία των σωματιδίων από το φυσικό φως και πρέπει να επιλέξει ποια εμπειρία θα δημιουργήσει, έτσι κι εσείς, καθώς διαμορφώνετε το μη φυσικό Φως, πρέπει να επιλέξετε ποια εμπειρία θα δημιουργήσετε.

Καθώς συνειδητοποιείτε τα διαφορετικά μέρη της προσωπικότητάς σας, μπορείτε σταδιακά να βιώσετε συνειδητά τις δυνάμεις μέσα σας που ανταγωνίζονται για να εκφραστούν, που διεκδικούν τη μοναδική πρόθεση που έχετε στη διάθεσή σας κάθε στιγμή και που θα διαμορφώσει την πραγματικότητά σας. Όταν μπαίνετε σε αυτές τις δυναμικές συνειδητά, δημιουργείτε για τον εαυτό σας την ικανότητα να επιλέγει συνειδητά ανάμεσα στις δυνάμεις μέσα σας, να επιλέγετε πού και πώς θα εστιάσετε την ενέργειά σας.

Η επιλογή της μη επιλογής ισοδυναμεί με επιλογή να παραμείνετε σε ασυνείδητη κατάσταση, και επομένως να χρησιμοποιείτε τη δύναμη ανεύθυνα. Η επίγνωση της διασπασμένης προσωπικότητας και της ανάγκης της για ενοποίηση και ολοκλήρωση φέρνει μαζί της την ανάγκη για συνειδητή επιλογή. Κάθε απόφαση απαιτεί να επιλέγετε ποια μέρη του εαυτού σας θέλετε να καλλιεργήσετε και ποια να αποβάλετε.

Υπεύθυνη επιλογή είναι μια επιλογή που λαμβάνει υπόψη της τις συνέπειές της. Για να κάνετε μια υπεύθυνη επιλογή πρέπει να ρωτάτε τον εαυτό σας για κάθε επιλογή που εξετάζετε, “Τι θα δημιουργήσει αυτό; Θέλω πραγματικά να το δημιουργήσω αυτό; Είμαι έτοιμος να δεχτώ όλες τις συνέπειες αυτής της επιλογής;” Προβάλλετε τον εαυτό σας στο πιθανό μέλλον που θα ξετυλιχτεί με κάθε επιλογή που εξετάζετε.Κάντε το αυτό όχι με την ενέργεια της πρόθεσης, αλλά απλά για να “δοκιμάσετε τα νερά”, να αποκτήσετε μια αίσθηση για το τι σκέφτεστε να δημιουργήσετε. Δείτε πως νιώθετε. Ρωτήστε τον εαυτό σας, “Αυτό θέλω πραγματικά;” και μετά αποφασίστε. Όταν λαμβάνετε υπόψη τις συνέπειες της επιλογής για να πάρετε την απόφασή σας, και όταν επιλέγετε να παραμείνετε συνειδητοί, αυτό είναι υπεύθυνη επιλογή.

Μόνο μέσα από την υπεύθυνη επιλογή μπορείτε να επιλέξετε συνειδητά να καλλιεργήσετε και να θρέψετε τις ανάγκες της ψυχής σας, και να αμφισβητήσετε και να αποβάλετε τις ελλείψεις της προσωπικότητάς σας. Αυτή είναι η επιλογή της διαύγειας και της σοφίας, η επιλογή του συνειδητού μετασχηματισμού. Είναι η επιλογή των υψίσυχνων ενεργειακών ρευμάτων της αγάπης, της συγχώρεσης και της συμπόνιας. Είναι η επιλογή να ακολουθήσετε τη φωνή του ανώτερου εαυτού σας, της ψυχής σας. Είναι η επιλογή να ανοιχτείτε στην καθοδήγηση και τη βοήθεια των οδηγών και των Δασκάλων σας. Είναι ο δρόμος που οδηγεί συνειδητά στην αυθεντική δύναμη.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Gary Zukav “Η Έδρα της Ψυχής” από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα