Πώς να μεταβείτε σε ανώτερα κλιμάκια συναισθημάτων

Πώς να μεταβείτε σε ανώτερα κλιμάκια συναισθημάτων

Εάν νιώθετε ευτυχισμένοι, ελπιδοφόροι και ενεργοποιημένοι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο και οι σκέψεις σας είναι σε ευθυγράμμιση με τη φυσική σας κατάσταση – το Ευ Ζην.
Όταν όμως νιώθετε αγχωμένοι, θυμωμένοι ή απελπισμένοι, πρέπει να λάβετε άμεσα δράση για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ευθυγραμμιστεί ενεργειακά.

Για να το πετύχετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Αναζητήστε συνειδητά τη σκέψη ή την πεποίθηση από την οποία πηγάζει το αρνητικό συναίσθημα. Συνήθως αυτό δεν είναι εύκολο γιατί οι πεποιθήσεις μας είναι πολύ βαθιά ριζωμένες στον τρόπο που σκεφτόμαστε και συχνά αντιπροσωπεύουν τις αλήθειες μας.
Επομένως δεν είμαστε πάντα σε θέση να αντιληφθούμε ότι μας περιορίζουν. Θα πρέπει λοιπόν να δείξετε υπομονή και επιμονή και να προσφέρετε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται για να σας δώσει τις απαντήσεις που ζητάτε.
Όταν εντοπίσετε τις περιοριστικές πεποιθήσεις σας, γράψτε τες σε μια κόλλα χαρτί. Μην τις κρίνετε και μην τις αναλύσετε, απλώς αφήστε τες να ρεύσουν και καταγράψτε τες.

2. Μόλις το υποσυνείδητό σας σας αποκαλύψει τις περιοριστικές πεποιθήσεις που κουβαλάτε, αμφισβητήστε τες. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν αυτές οι πεποιθήσεις είναι πραγματικές ή απλά τις κληρονομήσατε από το περιβάλλον σας.
Καθώς τις αφουγκράζεστε, προσπαθήστε να αντιληφθείτε αν και κατά πόσο σας κάνουν να νιώθετε δυνατοί ή σας αποδυναμώνουν, υπονομεύοντας την αυτοπεποίθησή σας.

3. Στη συνέχεια, υιοθετήστε μια νέα, ενδυναμωτική, κυρίαρχη σκέψη και επαναλάβετέ τη συνεχώς στον εαυτό σας. Η επανάληψη αυτής της σκέψης, ακόμα και αν δεν την πιστεύετε απόλυτα στην αρχή, θα σας γεμίσει με θετικότερη ενέργεια και προτού καν το συνειδητοποιήσετε θα κινηθείτε ένα σκαλί προς τα πάνω στο σύστημα συναισθηματικής καθοδήγησης.

4. Από αυτήν τη νέα θέση θα είστε πλέον έτοιμοι να προσελκύσετε ακόμα πιο ενδυναμωμένες και παραγωγικές σκέψεις που θα σας χαρίσουν καλύτερη δόνηση και πιο παραγωγικά συναισθήματα.
Και έτσι, βήμα βήμα, τμηματικά και σταθερά, θα βρεθείτε στα ανώτερα σημεία της κλίμακας και θα φτάσετε με την πάροδο του χρόνου στη φυσική σας κατάσταση, την κατάσταση του Ευ Ζην.

Εάν αναρωτιέστε τι είδους σκέψεις μπορούν να σας χαρίσουν αυτά τα πιο θετικά και ευεργετικά συναισθήματα, η απάντηση είναι απλή: εστιάστε επίμονα σε αυτά που επιθυμείτε να βιώσετε.
Η αλήθεια όμως είναι πως, για τους περισσότερους από εμάς, το να διακρίνουμε μεταξύ της σκέψης που αντιπροσωπεύει αυτά που θέλουμε και της σκέψης που αντιπροσωπεύει την έλλειψη αυτών είναι πολλές φορές δύσκολο, γιατί δεν έχουμε εκπαιδευτεί να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Είναι αρκετά πιο απλό να αντιληφθούμε τη συναισθηματική επίδραση που έχει πάνω μας η σκέψη της επιθυμίας ή η σκέψη της απουσίας της επιθυμίας.
Αυτό μπορούμε εύκολα να το εντοπίσουμε, καθώς στην πρώτη περίπτωση νιώθουμε καλά, ενώ στη δεύτερη νιώθουμε άσχημα.

Όταν είστε απόλυτα εστιασμένοι στην επιθυμία σας, νιώθετε καταπληκτικά και η δόνησή σας το αντανακλά. Όταν νιώθετε την απουσία ή την έλλειψη αυτού που πραγματικά θέλετε, νιώθετε δυσφορία και αυτό εκπέμπετε.
Τα συναισθήματά σας πάντα σας ενημερώνουν για το ποια είναι η δόνησή σας. Τα συναισθήματά σας πάντα υποδεικνύουν ποιο είναι το σημείο προσέλκυσής σας.

Και έτσι, με το να δίνετε προσοχή στα συναισθήματα και με το να προσφέρετε σκόπιμα σκέψεις – οι οποίες επηρεάζουν τον τρόπο που νιώθετε – μπορείτε συνειδητά να κατευθύνετε τον εαυτό σας στη δονητική συχνότητα που θα σας επιτρέψει να βαδίσετε στον δρόμο που επιθυμείτε.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου “Γαιτί δεν μου το είπε κανείς;” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα