Πώς να φτιάξετε ενεργειακά δέντρα με χαλκό και ημιπολύτιμους λίθους

Πώς να φτιάξετε ενεργειακά δέντρα με χαλκό και ημιπολύτιμους λίθους

Γράφει η Ξανθή Μήτσου

Το ενεργειακό δέντρο είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ή και στους αγαπημένους σας. Κοσμεί επάξια το σπίτι σας, το γραφείο σας ή οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό χώρο.

Η κυρίως χρήση του όμως δεν είναι διακοσμητική. Τα υλικά με τα οποία κατασκευάζεται είναι αυτά που το κάνουν διαφορετικό.

Για τη κατασκευή του θα χρησιμοποιήσουμε χαλκό και ημιπολύτιμους λίθους κατάλληλους για ότι θέλουμε να προσελκύσουμε στη ζωή μας.

Χαλκός

Ο χαλκός θεωρείται το μέταλλο της ζωής. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είναι από τα πρώτα μέταλλα που έκανε χρήση ο άνθρωπος. Τον χρησιμοποίησε για τη κατασκεύη εργαλείων, όπλων και σκευών. Οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν για την αποστείρωση νερού και οι Αρχαίοι Έλληνες για την επούλωση πληγών ”χαλκό με μέλι”.

Οι ενεργειακές του δυνάμεις είναι : κατεύθυνση ενέργειας, καλή τύχη, προσέλυση χρημάτων κ.α.

Κρύσταλλοι

Από την άλλη ανάλογα με τον κρύσταλλο που θα στολίσετε το δεντράκι σας θα φέρετε και το ποθητό αποτέλεσμα στη ζωή σας.

Αιματίτης για απομάκρυνση της αρνητικότητας και τη προσέλκυση αφθονίας και ευεξίας.

Αχάτης για δύναμη, σταθερότητα και θάρρους.

Ροζ τουρμαλίνη για την προστασία βρεφών.

Ροζ χαλαζίας για τη προσέλκυση κάθε είδους αγάπης.

Κοράλι για ερωτικό πάθος.

Κιτρίνη για οικονομική ευημερία.

Ο κατάλογος των ημιπολύτιμων λίθων και οι ιδιότητες τους μεγάλος!

Κατασκευή

Για να φτιάξετε το δικό σας δεντράκι μινιατούρα, χρειάζεστε ένα κοφτάκι ή ψάλιδι, σύρματα χαλκού και το λίθο που θα επιλέξετε. Τα σύρματα χαλκού θα πρέπει να είναι κομμένα σε μήκος το τριπλάσιο από το τελικό ύψος που θα θέλετε να έχει το δεντράκι σας. Με λίγα λόγια αν θέλετε να είναι 10 εκ. θα φροντίσετε να κόψετε τα σύρματα 30 εκ.

Το επόμενο βήμα θα είναι να διπλώσετε το σύρμα στη μέση και να περάσετε τη πέτρα σας. Εφόσον την περάσετε στρίβετε το σύρμα με δεξιόστροφη φορά. Με το ίδιο τρόπο φτιάχνετε όλη την ποσότητα συρμάτων που έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιησετε. Έπειτα παίρνετε τρία τρία τα κλαράκια και τα ενώνετε με τον ίδιο τρόπο, δηλ. στρίβοντας δεξιόστροφα. Μετά τα τρία θα γίνουν έξι τα έξι εννιά και ούτω καθεξής. Με αυτό το τρόπο έχετε πια σχηματίσει το κόρμο.

Τέλος χωρίζουμε την άκρη του κορμού σε 4 μέρη ή ίσως και περισσότερα αν πιστεύετε πως πρέπει και φτιάχνετε τις ρίζες που θα σταθεροποιήσει το δέντρο σας.

Το δεντράκι σας είναι έτοιμο να διακοσμήσει το προσωπικό η επαγγελματικό σας χώρο και να σας φέρει ότι θετικό το προγραμματίσετε

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα