Πώς να ζητάς βοήθεια από το σοφό εαυτό σου

Πώς να ζητάς βοήθεια από το σοφό εαυτό σου

Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα δίλημμα ή ερώτημα, σήκω πάνω και ζήτα βοήθεια από το σοφό εαυτό σου – μεγαλόφωνα.

Για παράδειγμα, αν χρειάζεσαι βοήθεια σχετικά με το πώς πρέπει να προχωρήσεις με μια συγκεκριμένη εργασία, σήκω πάνω και, με σταθερή φωνή, πες: “Λοιπόν, σοφέ μου εαυτέ, χρειάζομαι τη βοήθειά σου με αυτή τη δουλειά. Έχω κολλήσει και δεν ξέρω πώς να προχωρήσω. Τι πρέπει να κάνω; ”

Πρόσεξε το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο νου. Μήπως ξεπηδάει στο νου σου το όνομα ενός ανθρώπου, μια πληροφορία ή κάποιο μέρος που πρέπει να πας; Τίποτε; Όποια κι αν είναι η απάντηση, βάλε τη σε δράση. Τηλεφώνησε στον άνθρωπο που σκέφτηκες και ζήτα βοήθεια, ακολούθησε εκείνη την πληροφορία, πήγαινε στο μέρος που σου ήρθε στο νου ή, αν η απάντηση ήταν “τίποτε”, σταμάτα αυτό που κάνεις και χαλάρωσε.

Καθώς αρχίζεις να βασίζεσαι στο σοφό εαυτό σου για να παίρνεις καθοδήγηση, θα ανακαλύψεις ότι κάνεις, με φυσικό τρόπο, τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή σου. Μείνε ανοιχτός, άκου την εσωτερική σου φωνή και, το πιο σημαντικό – ακολούθησε αυτό που σου λέει!

Συγχαρητήρια!

Τώρα είναι καιρός να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για τη δουλειά που έχεις κάνει και για την αφοσίωσή σου σε σένα!
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου.
Προγραμμάτισε ένα μασάζ, πάρε άδεια ένα απόγευμα από τη δουλειά και διασκέδασε, δες μια καλή ταινία ή κάνε κάτι που να επιβεβαιώνει την απόφασή σου να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο.
Είσαι στο δρόμο της εξαιρετικής φροντίδας του εαυτού σου και αρχίζεις να εδραιώνεις τις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ισορροπήσεις τη ζωή σου.

Αυτές οι ενέργειες θα σε κάνουν να ξεκινήσεις και, καθώς θα ενσωματώνεις αυτή τη φιλοσοφία στην καθημερινή σου ζωή, θα ανακαλύψεις ότι αρχίζουν να σου συμβαίνουν κάποιες “συμπτώσεις”.

Καθώς εδραιώνεται μια ανώτερη τάξη και υποστηρίζει την απόφασή σου να φροντίζεις σωστά τον εαυτό σου, γράφε γι’ αυτές τις εμπειρίες στο ημερολόγιό σου και κάνε γύρω τους έναν κόκκινο κύκλο!

Άφησέ τις να σου θυμίζουν τη μαγεία που εκδηλώνεται όταν φροντίζεις τον εαυτό σου.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Cheryl Richardson “Βρες χρόνο για τη ζωή σου!” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα