Πόσο μεγάλο είναι το καρότσι σου;

Πόσο μεγάλο είναι το καρότσι σου;

Ένας εργάτης που δούλευε σε ένα εργοστάσιο σιδηρικών ζήτησε από τον πρόεδρο της εταιρείας προαγωγή και ο πρόεδρος του είπε κοφτά ότι δεν διέθετε τις ικανότητες για να γίνει διευθυντής.

Ο εργάτης του απάντησε: “Βάζουμε στοίχημα ότι μπορώ να δίνω την εντύπωση ότι φέρνω δουλειές στην εταιρεία, ενώ στην πραγματικότητα θα την κατακλέβω, χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε πώς; Αν τα καταφέρω θα μου δώσετε προαγωγή;” Ο πρόεδρος, που ήταν άνθρωπος που του άρεσαν οι προκλήσεις, δέχτηκε.

Την επόμενη μέρα ο εργάτης εμφανίστηκε στο ταμείο με ένα καροτσάκι γεμάτο από αντικείμενα που ήθελε να αγοράσει. Τα πλήρωσε και τα πήγε στο σπίτι του. Την επόμενη μέρα έκανε το ίδιο, όπως και την επόμενη και τη μεθεπόμενη.

Ο πρόεδρος έδωσε αυστηρές εντολές στον υπάλληλο του ταμείου να σιγουρεύεται ότι χτυπούσε κάθε φορά όλα τα αντικείμενα στο καροτσάκι και να κάνουν έρευνα στον εργάτη μήπως έκρυβε κάποια αντικείμενα στα ρούχα του.

Μετά από λίγες εβδομάδες η εταιρεία εμφάνισε μια απώλεια στα κέρδη της και προς το τέλος του τριμήνου τα πράγματα έδειχναν πραγματικά “σκούρα” για την εταιρεία.

Τελικά ο πρόεδρος κάλεσε τον εργάτη και δέχτηκε ότι είχε χάσει το στοίχημα. “Τώρα όμως πρέπει να μου πεις πώς τα κατάφερες κάτω από τέτοια παρακολούθηση. Τι έκλεβες;”
Ένα πονηρό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του εργάτη καθώς απαντούσε: “Καροτσάκια!”

Η συνειδητότητά μας είναι το καροτσάκι που μεταφέρει προς τα έξω όλες μας τις δραστηριότητες, και αν το μεταφορικό μας μέσο είναι ελαττωματικό, τότε ό,τι βρίσκεται μέσα θα υπόκειται σε διαρροή.

Πιστεύεις σε ένα σύμπαν αφθονίας, αγάπης και υποστήριξης ή σε ένα σύμπαν έλλειψης, απώλειας και χωρισμού;
Δεν ωφελεί να κάνεις μια αλλαγή στον εξωτερικό κόσμο αν δεν αλλάξεις πρώτα τη συνειδητότητά σου. Άλλαξε το νου σου σε σχέση με τη φύση της ζωής, δέξου την παρουσία του Θεού σ’ αυτήν και όλα τα άλλα θα αλλάξουν αυτόματα.

Ας είσαι στις σκέψεις μου σήμερα.
Με Σένα στο κέντρο μου, όλα θα πάνε καλά.

Χτίζω τον κόσμο μου
πάνω στην πραγματικότητα του Πνεύματος.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen “Μια βαθιά ανάσα ζωής” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα