Τα βλέμματα και τις ευχές όλου του κόσμου έχει συγκεντρώσει στο μικρό χωριό του ο γηραιότερος πλέον άντρας του κόσμου, ο Νούνιεθ Ολιβέρα, ο οποίος πιθανόν να κλείσει σε λίγες μέρες τα 113 έτη. Οι κάτοικοι της Μπιενβενίδα (Μπανταχόθ) ετοιμάζουν την τούρτα γενεθλίων του ενώ στο πάρτι είναι καλεσμένοι όλοι όσοι θέλουν να ευχηθούν από κοντά στον υπεραιωνόβιο παππού και να τον βοηθήσουν να σβήσει τα κεράκια.
Καταγράφεται και ο ίδιος λοιπόν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μετά τον πρόσφατο θάνατο του Γίσραελ Κριστάλ, του Ισραηλινού που πέθανε λίγες μέρες πριν κλήσει τα 114, αφήνοντας ελεύθερη την κορυφή στον Νούνιεθ Ολιβέρα. Ο ίδιος, αποδίδει την ηλικία του στο ότι έχει ζήσει μια ήρεμη αγροτική ζωή κοντά στη φύση, με λαχανικά από τον κήπο του, όσπρια και καλό, ντόπιο κυνήγι. Δίνει επίσης μεγάλη σημασία στο ότι δεν άφησε ποτέ τις αγαπημένες του συνήθειες όπως μία παρτίδα χαρτιά με τους φίλους του στο μπαρ του χωριού, ένας καλός περίπατος, κι ένα καλό κρασί.
Η κόρη του, η 81χρονη Μαρία Αντόνια, νιώθει περήφανη που ο πατέρας της κατάφερε να γίνει ο γηραιότερος άντρας του κόσμου, κι αυτό της δίνει δύναμη ν’ αποδέχεται τους απαιτητικούς δημοσιογράφους μα και τους ανθρώπους που επισκέπτονται το παραδοσιακό, πέτρινο σπίτι τους καθημερινά. Εξ’ άλλου το DNA της οικογενείας δείχνει πως η Μαρία Αντόνια μάλλον διανύει τη μέση ηλικία της μιας και οι περισσότεροι συγγενείς της είναι υγιείς, ζωηροί, και πλησιάζουν τον αιώνα χωρίς να λαχανιάσουν, με ελάχιστες… φθορές.
Ο ίδιος ο πατέρας της εγχειρήστηκε μία φορά στα 98 του για καταρράκτη, πράγμα που του επέτρεψε να επιστρέψει στην αγαπημένη του συνήθεια, να διαβάζει εφημερίδα και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα νέα του κόσμου, τα οποία συζητά έπειτα με τους νέους του χωριού μα και με τους επισκέπτες. Ακόμα πιο χαρούμενος τώρα που ο ίδιος αποτελεί ευχάριστη είδηση για όλους τους άνθρώπους.
«Σαν κι εμένα κανείς!» καμαρώνει σήμερα ο Νούνιεθ και δεν εννοεί μόνο την ηλικία του αλλά καυχιέται και για το λεβέντικο παρουσιαστικό του που στα νιάτα του έκαιγε καρδιές, καθώς καταμαρτυρούν οι συγγενείς και οι παλιοί του φίλοι, που τον φώναζαν
«Μαρτσένα» από τον διάσημο σεβιλιάνο τραγουδιστή φλαμένγκο «Μαρτσένα» που είχε δώσει συναυλία το 1926 στην περιοχή τους, κι είχε κλέψει τις ανάσες των νεαρών κοπριτσιών.