Πολλά πράγματα στη ζωή, εξαρτώνται μονάχα από την στάση που έχουμε απέναντί τους

Πολλά πράγματα στη ζωή, εξαρτώνται μονάχα από την στάση που έχουμε απέναντί τους

Όταν κάτι πάει στραβά, έχετε την τάση να κατηγορείτε τις δυσμενείς συνθήκες. Ε, λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω ότι όσο συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η τύχη ή η ατυχία σας εξαρτάται από τις συνθήκες, ποτέ δεν θα είσθε ασφαλής.

Η ζωή είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε τίποτε δεν είναι ποτέ πραγματικά σταθερό και μόνιμο, και αυτό σημαίνει ότι αν δεν κάνετε καμία εργασία με τον νου και τη θέλησή σας, θα αμφιταλαντεύεστε συνεχώς από εδώ κι από εκεί, στο έλεος των περιστάσεων. Θα είσθε ευτυχισμένοι όταν οι περιστάσεις είναι υπέρ σας και δυστυχισμένοι όταν δεν είναι, όταν θα συναντάτε εμπόδια και δυσκολίες.

Και πού θα σας οδηγήσει αυτό;

Πρέπει να καταλάβετε, μια για πάντα, ότι η επιρροή των περιστάσεων, δεν είναι απόλυτη. Τα σύκα και τα αγκάθια μπορούν να αναπτύσσονται στο ίδιο έδαφος και να τρέφονται από τα ίδια χημικά στοιχεία.

Τα παιδιά της ίδιας οικογένειας, με την ίδια μητέρα και τον ίδιο πατέρα και την ίδια ανατροφή, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά το ένα από το άλλο σωματικά, νοητικά και ηθικά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα διάφορα μέλη μιας συλλογικής ομάδας αντιδρούν με πολύ διαφορετικό τρόπο απέναντι σε μια κοινή δυστυχία.

Γιατί;

Επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια συμπεριφορά απέναντι στις ίδιες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να προγραμματίσουμε τον εαυτό μας για να έχουμε μια επιτυχημένη μέρα

Εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν και έχουν λανθασμένη συμπεριφορά, είτε γίνονται παγεροί και εκδικητικοί ή αποθαρρύνονται τόσο πολύ, ώστε δηλητηριάζουν τη ζωή όλων εκείνων που βρίσκονται γύρω τους.

Άλλοι, αντίθετα, γίνονται εσωτερικά πιο ισχυροί και πλουσιότεροι, και χάρη στις εμπειρίες τους γίνονται ικανοί να βοηθούν τους γύρω τους, όχι μόνο με τις συμβουλές τους, αλλά και με τη συμπεριφορά τους, την ακτινοβολία τους και τις δυνάμεις που εκπορεύονται από αυτούς.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι συνθήκες δεν είναι το παν. Φυσικά δεν μπορείτε να τις αγνοείτε εντελώς, αλλά αν θέλετε να προοδεύσετε, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι πολλά πράγματα στην ζωή εξαρτώνται μόνον από τον εαυτό σας και την δική σας συμπεριφορά, και ότι η ευτυχία και η δυστυχία είναι πολύ σχετικές νοητικές καταστάσεις.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Omraam Mikhael Aivanhov «Οι σπόροι της ευτυχίας» από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα