Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι, δεν ξεχνούν ποτέ όσους τους βοήθησαν στην επιτυχία τους

Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι, δεν ξεχνούν ποτέ όσους τους βοήθησαν στην επιτυχία τους

Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι δεν στάθηκαν ποτέ τους να φωνάξουν «Από το χέρι σου πεθαίνω». Αντ’αυτού, αποδίδουν σε άλλους την επιτυχία τους λέγοντας, ουσιαστικά «Από το χέρι σου ζω».

Από μεταφυσικής απόψεως, υπεύθυνοι για την επιτυχία σας δεν είναι οι άλλοι. Είστε επιτυχημένοι επειδή το επιλέγετε.

Το να ευχαριστείτε όμως τους γύρω σας για τα δώρα που σας έκαναν, κάνει το ταξίδι πολύ πιο ευχάριστο και δημιουργικό, από το να τους κατηγορούσατε για τα σφάλματά τους.

Οι πιο επιτυχημένοι μάνατζερ, ηγέτες, αθλητές και νικητές βραβείων αποδίδουν τα κατορθώματά τους στους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμπαίκτες, την οικογένεια, τους υφισταμένους τους και τον θεό. Οι παίκτες της ομάδας που κέρδισε το κύπελλο, εκθειάζουν την ομάδα την οποία είχαν την τιμή να αντιμετωπίσουν. Οι νικητές των Βραβείων Όσκαρ, διαβάζουν ένα μεγάλο κατάλογο με τα ονόματα των ανθρώπων που τους έδωσαν τη δύναμη να λάμψουν.

Όσοι θεραπεύτηκαν από κάποια σοβαρή ασθένεια ευχαριστούν τον Θεό. Οι επικεφαλής εταιρειών στέλνουν ευχαριστήρια σημειώματα ευγνωμοσύνης στους υφισταμένους τους που βοήθησαν να στεφθούν με επιτυχία τα εταιρικά προγράμματα. Οι σοφοί πολιτικοί τιμούν τους ψηφοφόρος τους.

Διαβάστε επίσης: Νιώθοντας ευγνωμοσύνη όταν δεν έχω τίποτα αλλά και όταν έχω τα πάντα

Όταν ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη για τη δεύτερή του θητεία, έστειλε ένα απλό μήνυμα στα εκατομμύρια που τον ακολουθούν διαδικτυακά: «Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχει λόγος να παραμείνετε άρρωστοι, μόνοι ή πληγωμένοι. Όταν αναλάβετε το 100 τοις εκατό της ευθύνης για τις επιλογές σας, αποκτάτε αμέσως το 100 τοις εκατό της ικανότητας να κάνετε νέες και καλύτερες επιλογές.

Μπορείτε να ανακατευθύνετε τη δύναμη των σκέψεών σας και εκεί που κάποτε βλέπατε ασθένεια και θάνατο να φέρετε ζωή και θεραπεία. Το να πείτε «Από το χέρι σου ζω» σημαίνει πως βγάζετε τη μάσκα του διαβόλου και βλέπετε πως από κάτω κρυβόταν ο Υιός του Θεού.

Τίποτε από όλα όσα βρίσκονται εκτός του νου σου, δεν μπορεί να σε βλάψει ή να σε πληγώσει με οποιονδήποτε τρόπο. Το μόνο αίτιο που μπορεί να σε καταπιέσει είναι ο εαυτός σου. Μόνο εσύ επηρεάζεις τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να έχει τη δύναμη να σε κάνει άρρωστο ή δυστυχή ή αδύναμο ή ευάλωτο. Όμως εσύ έχεις τη δύναμη να κυριαρχήσεις πάνω σε κάθε τι ορατό, αναγνωρίζοντας απλώς ποιος είσαι.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Allan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα