Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα μας

Η πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα μας

Αν η ευτυχία είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί και να διατηρηθεί, είναι επειδή πρέπει να την αναζητήσουμε πολύ υψηλά, σε μια περιοχή όπου τα υλικά είναι αναλλοίωτα, και αυτό απαιτεί από τον άνθρωπο μεγάλες αρετές και πάνω απ’ όλα αγνότητα, γιατί μόνον αυτό που είναι αγνό είναι αναλλοίωτο και έχει την δύναμη να διαρκεί.

Αυτή η περιοχή υπάρχει στο διάστημα, αλλά υπάρχει και μέσα μας, και όλοι εκείνοι που την έχουν ανακαλύψει προσπαθούν να σκέπτονται, ν’ αγαπούν, να ενεργούν και να εργάζονται για να ζήσουν σε αυτήν την περιοχή που τίποτε δεν μπορεί να ενοχλήσει. Ό,τι κι αν συμβαίνει, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, εκεί είναι ευτυχισμένοι επειδή έχουν βρει σταθερά, αμετάβλητα, αιώνια στοιχεία.

Αληθινή ευτυχία, όπως και η ειρήνη, είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα. Θα πείτε: «Αυτά είναι όλα πολύ καλά, αλλά η ζωή είναι μια ατελείωτη σειρά αλλαγών: επιτυχίες και αποτυχίες, αφθονία και φτώχεια, ειρήνη και πόλεμος, υγεία και ασθένεια… και ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να υποστεί τις αλλαγές αυτές!»

Γιατί;

Διαβάστε επίσης: Δέκα ισχυρές συνήθειες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ευτυχία

Επειδή η συνείδησή σας δεν σταματάει στο επίπεδο των γεγονότων: για κάθε δυσκολία, για κάθε δοκιμασία, βρίσκετε μια εξήγηση, μια αλήθεια που σας καθησυχάζει και σας παρηγορεί, γιατί πήγατε πολύ υψηλά και ξέρετε πώς να δείτε τα πράγματα.

Η ευτυχία λοιπόν βρίσκεται ήδη μέσα σας.

Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, είναι επειδή παραμένετε στην επιφάνεια, στην περιφέρεια του εαυτού σας, και στην περιφέρεια υπάρχουν μόνο ψευδαισθήσεις και αλλαγές: μόλις έχετε καταφέρει να συλλάβετε μερικά σωματίδια χαράς, και ήδη έχουν αντικατασταθεί από πολλά δεινά, σαν να σας τιμωρούσαν λες και κλέψατε αυτήν την ευτυχία από κάπου.

Επομένως προσπαθήστε να εισέλθετε στον εαυτό σας και εκεί να αρχίσετε να αναζητάτε αυτό που είναι αμετάβλητο, αιώνιο, τον Θεό, το πνεύμα.

Τότε, θα βρείτε την ευτυχία.

Μόλις την βρείτε, προσπαθήστε να παραμείνετε αγκιστρωμένοι σε αυτήν, κανένας τότε δεν θα είναι σε θέση να σας κάνει δυστυχισμένους.

Όποια κι αν είναι η κατάστασή σας, είτε είσθε πλούσιοι, είτε χωρίς χρήματα, με δόξα ή με προσβολές, είτε σας αγαπούν είτε σας μισούν, είσθε πάνω από τις αλλαγές, αιωρείσθε, ζείτε στην αιωνιότητα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Omraam Mikhael Aivanhov «Οι σπόροι της ευτυχίας» από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα