Πώς να προγραμματίσουμε τον εαυτό μας για να έχουμε μια επιτυχημένη μέρα

Πώς να προγραμματίσουμε τον εαυτό μας για να έχουμε μια επιτυχημένη μέρα

«Ανυπομονώ να ζήσω μια όμορφη μέρα. Είμαι σε θέση και πανέτοιμος για νέες ιδέες και βγάζω πέρα όλες τις δουλειές μου αποτελεσματικά και εύκολα».

«Συμπαθώ τον εαυτό μου και τους άλλους ανθρώπους. Συνεργάζομαι αρμονικά μαζί τους, είμαι δημιουργικός και πρόθυμος να συνεργαστώ, και εύκολα κερδίζω τη συνεργασία τω άλλων».

«Είμαι εύκολος άνθρωπος. Προσεγγίζω τα προβλήματα ήρεμα και ψύχραιμα. Θεωρώ τα προβλήματα ως ανοίγματα για νέες ιδέες. Με βοηθούν να αναπτύξω τις ικανότητές μου».

«Η σημερινή είναι μια μέρα αρμονίας. Είμαι σε αρμονία με τον κόσμο γύρω μου. Βλέπω ξεκάθαρα τους στόχους μου και ξέρω ότι εύκολα μπορώ να τους προσεγγίσω».

«Η σημερινή ημέρα είναι υπέροχη και θα φέρει ευχάριστες εκπλήξεις. Είμαι τυχερός άνθρωπος. Ελκύω την καλοτυχία όπως ο μαγνήτης».

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα. Διαλέξτε όποιο σας κάνει ευτυχέστερους, συνδυάστε περισσότερα, διαμορφώστε τα ώστε να ταιριάζουν με την προσωπική σας κατάσταση.

Ίσως σας βοηθήσει αν γράφετε τις θετικές σκέψεις σας στο χαρτί και τις διαβάζετε πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας. Όταν τις διαβάσετε μερικές φορές, θα τις μάθετε απέξω. Εξακολουθήστε να τις επαναλαμβάνετε, ώστε να αποτυπωθούν στον υποσυνείδητο νου σας.

Προσέξτε: Όταν αρχίσετε να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας αυτές τις παραινέσεις, υπάρχει πιθανότητα να νιώσετε ανόητοι. Καθώς θα λέτε «σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα», μια φωνούλα θα σας ψιθυρίζει: «Όχι, δεν είναι!… Βρέχει και δεν έχω διάθεση να πάω στη δουλειά».

Οι αρνητικές σκέψεις θα έρχονται συχνά στη αρχή. Είναι σαν να παίζει στο μυαλό σας μια παλιά ταινία, και η παλιά ταινία προσπαθεί να γελοιοποιήσει τις καινούριες σκέψεις σας («Ποιον νομίζεις πως κοροϊδεύεις; Ξέρω πως δεν είναι μια υπέροχη μέρα!»)

Διαβάστε επίσης: Ας μην αφήνουμε το αύριο ή το χτες, να μας κλέβουν την ευτυχία της ημέρας

Στο αρχικό αυτό στάδιο, είναι μεγάλος ο πειρασμός να καταθέσετε τα όπλα. Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει γελοίος, ακόμη και όταν είναι μόνος του. Ως άνθρωποι με Θετική Σκέψη, όμως, έχετε πάψει να ανήκετε στις τάξεις εκείνων που το βάζουν στα πόδια.

Πριν πείσετε τους άλλους για τη νέα θετική εικόνα σας, πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας. Ιδού πώς θα το πετύχετε.

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και χαμογελάστε πλατιά στον εαυτό σας.

Πείτε στον εαυτό σας ότι από σήμερα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Πείτε στον εαυτό σας ότι κάνετε καινούρια αρχή. Ό,τι κι αν είπαν για εσάς οι άλλοι στο παρελθόν, δεν ισχύει. Από εδώ και πέρα, εσείς αποφασίζετε τι σκέφτεστε για τον εαυτό σας, και επιλέγετε να σκέφτεστε καλά για τον εαυτό σας.

Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε το νέο σας απόφθεγμα και μη σταματήσετε, έστω κι αν νιώσετε ότι σας ξεγέλασαν. Εσείς εξοικονομείτε δυνάμεις για τα μεγάλα επιτεύγματα που θα πραγματοποιήσετε. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να ασχολείστε με ασήμαντα πράγματα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Vera Peiffer «Θετική Σκέψη» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα