Προσελκύουμε ακριβώς αυτά που αισθανόμαστε

Προσελκύουμε ακριβώς αυτά που αισθανόμαστε

Ο κανόνας είναι πως όταν νιώθετε αρνητικά συναισθήματα, προσελκύετε αυτό που δεν θέλετε. Όταν νιώθετε θετικά συναισθήματα, προσελκύετε αυτά που θέλετε. Αν μπορείτε να σκεφτείτε την πάθηση που έχετε και να νιώσετε τουλάχιστον ελπίδα για την εξέλιξή της, τότε βρίσκεστε σε κατάσταση θεραπευτικής αντίδρασης. Το σώμα σας θα αρχίσει από φυσικού του να αυτοθεραπεύεται.

Εναλλακτικά, αν μπορείτε να ξεχάσετε τελείως την αρρώστια και να εστιάσετε σε όλα τα άλλα που σας κάνουν να νιώθετε θετικά συναισθήματα – τουλάχιστον ελπίδα, αλλά κατά προτίμηση και ακόμα πιο θετικά συναισθήματα -, επίσης θα οδηγηθείτε στη θεραπευτική αντίδραση. Όσο υψηλότερες οι δονήσεις σας τόσο πιο γρήγορα θα θεραπευτείτε.

Η θετική σκέψη είναι σπατάλη χρόνου, εκτός και αν είστε συντονισμένοι με τα συναισθήματά σας. Εκείνο που έχει σημασία είναι πώς νιώθετε, όχι οι λέξεις που λέτε.

Όπως συμβαίνει και σε ένα ραδιόφωνο συντονισμένο σε χαμηλή συχνότητα, δεν μπορούμε να ακούσουμε τις υψηλότερες συχνότητες παρά μόνο αν είμαστε εντός της ακτίνας του. Αν τις πλησιάσουμε, μπορεί να ακούγονται σιγά ή λίγο παραμορφωμένα στην αρχή, αλλά καθώς συντονιζόμαστε καλύτερα, γίνονται πιο δυνατές και καθαρές.

Αν παραμείνουμε συντονισμένοι σε αυτή τη συχνότητα, η υγεία μας θα βελτιωθεί. Οι δονήσεις μας κινούνται προς ένα νέο σημείο συναισθηματικής ρύθμισης. Ανεβαίνουμε πιο ψηλά στη συναισθηματική κλίμακα. Και αφού το σύμπαν ανταποκρίνεται στις δονήσεις μας, όπως άλλωστε και το σώμα μας, η ζωή μας θα αλλάξει κι αυτή προς το καλύτερο, πράγμα που θα μας φέρει ακόμα πιο θετικές σκέψεις. Από το επίπεδο της ελπίδας και πάνω, μπαίνουμε σε έναν ενάρετο κύκλο. Η υγεία, η ευτυχία – και η ίδια η ζωή – διαμορφώνονται από τη δονητική μας κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 σημαντικότερες λέξεις του Νόμου της Έλξης

Η θετική σκέψη και η υγεία είναι ο κανονικός τρόπος λειτουργίας μας, φτάνει να μην είμαστε εστιασμένοι σε αρνητικές σκέψεις, περιορισμούς, καταπιεσμένες επιθυμίες ή παρελθοντικά μοτίβα που μας έχουν γίνει συνήθεια.

Για να διευκρινίσουμε: τα συναισθήματά μας μας δείχνουν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο εγώ και τον ανώτερο εαυτό μας.

Όταν νιώθουμε καλά, αυτό σημαίνει ότι νιώθουμε τον Θεό. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακούσουμε τη φωνή της αγάπης και της χαράς, και όχι τη φωνή του φόβου και των επικρίσεων.

Πρέπει να αγαπάμε και να δεχόμαστε όσα συμβαίνουν τώρα, ενώ εστιάζουμε στο θετικό μέλλον προς το οποίο κινούμαστε. Ηρεμήστε και δείξτε εμπιστοσύνη στο σύμπαν που σας αγαπάει. Ακολουθήστε το προσωπικό σας μονοπάτι που οδηγεί στην ευδαιμονία. Έπειτα, ανεβείτε τη σκάλα προς την ευτυχία και την υγεία.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Gill Edwards «Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα