Ο ήλιος που βρίσκεται πάντα μέσα μας

Ο ήλιος που βρίσκεται πάντα μέσα μας

Παρατηρώντας τη Φύση και τα στοιχεία, αυτούς τους μεγάλους δασκάλους, μπορούμε να συναντήσουμε την ανώτερη αυτή φωτεινή πτυχή με την άπειρη ευφυΐα της, την ανώτερη από όλες τις εκδηλώσεις του πυρός, τον Ήλιο.

Λέγεται πως όταν κάποιος παρατηρεί κάποιο αντικείμενο επίμονα, ο παρατηρητής χάνεται. Γίνεται ένα με το αντικείμενο. Γίνεται ένα με τις ιδιότητες του αντικειμένου. Βιώνει την παρουσία του αντικειμένου.

Σας εύχομαι, παρατηρώντας τον Ήλιο λοιπόν, να γίνετε ένα με αυτόν και σταδιακά να αποκτήσετε τις ποιότητές του. Ποιότητες που, όπως εκδηλώνονται βασικά μέσα στη Φύση ρυθμίζοντάς την, εκδηλώνονται και μέσα στην ανθρώπινη ψυχή μας, ρυθμίζοντας την πορεία της υπάρξεώς μας. Και εδώ ίσως κάποιος πάλι μπερδευτεί: «Να ερευνήσω τελικά τον Ήλιο ή να ερευνήσω τον εαυτό μου; Πώς ερευνώντας τον Ήλιο ερευνώ τον εαυτό μου;»

Διαβάστε επίσης: Η μυστική πόρτα της ευτυχίας μας

Ο Ήλιος, όπως υπάρχει στο σύμπαν, στους γαλαξίες, αποτελώντας την καρδιά του κάθε γαλαξία, όμοια αποτελεί την καρδιά της ύπαρξής μας. Όπως η φυσική μας καρδιά τροφοδοτεί τον οργανισμό μας στέλνοντας αίμα σε όλα τα σημεία του σώματος, έτσι και η πνευματική μας καρδιά, ο Πνευματικός Ήλιος μέσα μας, στέλνει τις ακτίνες του θερμαίνοντας την ύπαρξή μας, εξαγνίζοντας τα σώματά μας με τη θεραπευτική του ενέργεια.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή του μέσα μας. Να αναγνωρίσουμε ότι όπως υπάρχει στη Φύση ο Ήλιος, υπάρχει και μέσα μας. Είμαστε μια μικρογραφία της Φύσεως. Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Φύσεως. Είμαστε η ίδια η Φύση. Και όπως όλα τα όντα ευεργετούνται όταν στρέφονται προς τον Ήλιο, όταν αντικρίζουν τον Ήλιο, έτσι και ο άνθρωπος, ευεργετεί και ευεργετείται όταν αντικρίζει την Ηλιακή Φύση του. Όταν ταυτίζεται με αυτήν, όταν λειτουργεί από το επίπεδό της, όταν είναι ένα με τον Ηλιακό Εαυτό του, αποκτά στην κυριολεξία τις ποιότητες του Ήλιου.

Ποιες είναι οι ποιότητες του Ήλιου; Απλά και μόνο με την παρουσία του, χωρίς μόχθο, ωφελεί όλα τα όντα. Οι ακτίνες του αποτελούν αστείρευτες ζωογόνες πηγές μεταμόρφωσης. Η προσφορά του είναι ανεξάντλητη. Δε ζητά ανταμοιβή. Προσφέρει ασταμάτητα σε όποιον ζητά για να λάβει και όσο είναι έτοιμος να λάβει.

Η συνειδητοποίηση ότι ο Ήλιος είναι μέσα μας, δεν αποτελεί κάτι σαν συμπέρασμα με βάση τη λογική. Δε δύναται να λειτουργήσει ως απόρροια μιας σκέψης, ούτε μπορεί να είναι το συμπέρασμα των φυσικών μας αισθήσεων. Μια συνειδητοποίηση προϋποθέτει τη συμμετοχή όλου μας του είναι. Η συνειδητοποίηση που έχει διάρκεια ή η διαρκής διαδοχή συνειδητοποιήσεων, οδηγούν στην κατάσταση, ή μάλλον στη διάσταση που ονομάζεται Συνειδητότητα. Η Συνειδητότητα εγκλείει μέσα της κάθε πράξη, κάθε δράση, κάθε γνώση, κάθε εμπειρία.

Ποια είναι λοιπόν η Ηλιακή Συνειδητότητα; Τι σημαίνει Ηλιακή Συνειδητότητα; Η μόνιμη κατάσταση που διέπεται από τη διαρκή επίγνωση της Παρουσίας του Ηλιακού Λόγου και από τη δράση, σύμφωνα με αυτόν.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αναστάσιου Τσίπηρα «Οι Θεραπευτικές Δυνάμεις του Ήλιου» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα