Οι πρωτιές που μας κάνουν περήφανους! Ίδρυμα Ωνάση: Παγκόσμιο βραβείο κοινού Καλών Τεχνών

proties-pou-mas-kanoun-perifanous-onasi-vravio-koinou

Άλλη μια συγκινητική πρωτιά κατέκτησε φέτος το Ίδρυμα Ωνάση και μαζί του η Ελλάδα ως λίκνο πολιτισμού… διαρκείας! Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, συνέθεσε την Αρχαία Ελλάδα με το συναίσθημα και μάλιστα με εξαιρετική μαεστρία, σε μια έκθεση την οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν 49.000 επισκέπτες από τις 9 Μαρτίου ως τις 24 Ιουνίου του 2017, στην Αμερική ενώ πάνω από 40.000 επισκέπτες ήταν εκείνοι που είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν στην Ελλάδα από τις 18 Ιουλίου ως τις 19 Νοεμβρίου του 2017, στο Μουσείο Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Η έκθεση έλαβε μέρος στα Παγκόσμια Βραβεία Καλών Τεχνών -Global Fine Art Awards- διαγωνισμός που γίνεται κάθε χρόνο. Και δεν ήταν μεγάλη έκπληξη το ότι το κοινό βράβευσε αυτή την έκθεση ως την καλύτερη της χρονιάς, δίνοντάς της τους περισσότερους ψήφους από όλες τις άλλες.

Τα Global Fine Art Awards είναι παγκόσμιος διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο μουσεία, γκαλερί, μπιενάλε, αλλά και δημόσια εκθέματα. Το 2017 συμμετείχαν 60 πόλεις και 28 χώρες από όλο τον κόσμο σε σύνολο 85 υποψηφιότητες. Από αυτές αναδείχτηκαν 33 φιναλίστ οι οποίες διεκδίκησαν τα 13 βραβεία των επιτροπών αλλά και τα δύο υψηλού κύρους βραβεία κοινού, ένα εκ των οποίων έλαβε η έκθεση του Ωνασείου

“ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 700 Π.Χ. – 200 Μ.Χ”

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα