Πρωτοποριακή απελευθέρωση άγχους σε μαθητές! Τώρα, στη διδακτέα ύλη

tapping child

Το EFT (Emotional Freedom Tecnick) ή αλλιώς tapping κατά τη συνήθη απλούστευση των Αμερικάνων, είναι μία πολύ απλή τεχνική, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ενδιαφερόμενος αποβάλλει συναισθηματικά μπλοκαρίσματα από τους μεσημβρινούς του σώματός του. Δεν έχει σημασία πόσο παλιό ή πόσο δυνατό μπορεί να είναι το μπλοκάρισμα, με αυτή την πραγματικά απλή τεχνική, το συναισθηματικό μας σώμα επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα ηρεμίας, αγάπης και αυτοπεποίθησης.

Το EFT ή αλλιώς tapping, είναι τόσο απλό που εύκολα μπορεί να διδαχθεί σε παιδιά και να τα βοηθήσει να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, το άγχος και τον φόβο που τους προκαλεί η ζωή, το σχολείο, το bulling, κλπ.

Το EFT είναι μία από τις πάμπολλες τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στον κόσμο, και μπορούμε να πούμε ότι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λόγω της άμεσης και μόνιμης επίδρασής της. Επίσης το ότι είναι τόσο απλή στην εφαρμογή που ακόμη και ένα παιδί μπορεί να την κάνει, είναι ένας ακόμη από τους λόγους που την καθιστούν τόσο δημοφιλή. Ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος είναι ότι είναι μία εντελώς ασφαλής τεχνική, η οποία μόλις κατανοήσει πλήρως ο ενδιαφερόμενος πως λειτουργεί, μπορεί να την κάνει μόνος του για οποιοδήποτε συναισθηματικό θέμα τον απασχολεί.

Επίσης το EFT δεν χρειάζεται κάποια σύνεργα. Γίνεται με ελαφριά χτυπηματάκια με τα δάχτυλα των χεριών. Και τέλος, με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να εξασκηθεί επαρκώς στην τεχνική αυτή.

Δάσκαλοι στην Καλιφόρνια, έφεραν αυτή την τεχνική στα σχολεία, στους μαθητές, και βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, τις δυσκολίες τους -που πολλές φορές μπορεί να είναι επικίνδυνες πχ bulling- και να ανακτούν τον έλεγχο των σκέψεών τους. Πολύ χρήσιμα βοηθήματα για ένα παιδί της σύγχρονης κοινωνίας, εκτός από την ιστορία, τα μαθηματικά και τη γλώσσα (τα οποία σίγουρα παίζουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της κουλτούρας και της δομής σκέψης του) Πολύ χρήσιμο βοήθημα και για τους δασκάλους οι οποίοι καλούνται καθημερινά να ωριμάζουν όλο και περισσότερο συναισθηματικά, μέσα από την επαφή με τα παιδιά.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα