Το πρώτο Climathon στην Κρήτη στις 28 Οκτωβρίου

Το πρώτο Climathon στην Κρήτη στις 28 Οκτωβρίου

«Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής»

είναι το θέμα της πρώτης διοργάνωσης Climathon για την Κρήτη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο. (Πλαστήρα & Ρωμανού).

Τα Climathons είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που οργανώνονται από το Climate-KIC, και μπορούν να θεωρηθούν πλέον παγκόσμιο κίνημα, καθώς τέτοιες δράσεις οργανώνονται και πραγματοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο. Σε αυτά, ενεργοί πολίτες συγκεντρώνονται και συζητούν για ένα 24ωρο, προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στην πόλη τους και να προτείνουν λύσεις.

Το Climate-KIC είναι μια ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας, και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Για την πόλη του Ηρακλείου, τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ομάδα Κοινωνικό-Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας του Ι.Τ.Ε και ο δήμος Ηρακλείου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Climathon Heraklion και το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για προεγγραφή και κράτηση θέσης, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://climathon.climate-kic.org/en/heraklion

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα