Η ψυχή αφήνει το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου;

Η ψυχή αφήνει το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου;

Φυσικά. Αυτό είναι ο ύπνος.

Περιοδικά, σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας, η ψυχή αναζητάει την αναζωογόνηση, θέλει να ξαναβάλει «καύσιμα», αν θέλεις, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να προχωρεί σιγά-σιγά μέσα στο όχημα που αποκαλείτε σώμα σας.

Νομίζετε ότι είναι εύκολο για την ψυχή σας να κατοικεί στο σώμα σας; Σας πληροφορώ ότι δεν είναι! Μπορεί να είναι απλό, αλλά εύκολο δεν είναι!

Είναι χαρά, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχει κάνει ποτέ η ψυχή σας!

Η ψυχή, που γνωρίζει μια ελαφράδα και μια ελευθερία την οποία δεν μπορείτε ούτε καν να φανταστείτε, λαχταράει εκείνη την κατάσταση ύπαρξης, όπως ένα παιδί που αγαπάει το σχολείο μπορεί να λαχταράει τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως ακριβώς και ένας ενήλικος που λαχταράει συντροφιά μπορεί επίσης, ενώ έχει συντροφιά, να λαχταράει να είναι μόνος του.

Η ψυχή αναζητάει μια αληθινή κατάσταση ύπαρξης. Η ψυχή είναι ελαφράδα και ελευθερία. Είναι γαλήνη και χαρά. Είναι δίχως όρια και δίχως πόνο. Είναι τέλεια σοφία και τέλεια αγάπη.

Είναι όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα. Όμως, βιώνει πάρα πολύ λίγα απ’ αυτά όσο βρίσκεται μέσα στο σώμα. Κι έτσι, έκανε μια συμφωνία με τον Εαυτό της. Του είπε ότι θα μείνει στο σώμα όσο χρειάζεται προκειμένου να δημιουργήσει και να βιώσει τον εαυτό της όπως επιλέγει τώρα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αφήνει το σώμα όποτε θέλει! Το κάνει λοιπόν κάθε μέρα, μέσα από την εμπειρία που αποκαλείτε ύπνο.

Διαβάστε επίσης: Η νευροεπιστήμη αποκαλύπτει ότι η ευγνωμοσύνη αλλάζει τη μοριακή δομή του εγκεφάλου

Όταν η ψυχή πρωτοαγκαλιάζει το σώμα, βρίσκει την εμπειρία εξαιρετικά δύσκολη. Είναι πράγματι μια πολύ κουραστική εμπειρία, ιδιαίτερα για μια ψυχή που μόλις έχει έρθει στη Γη. Γι’ αυτό τα μωρά κοιμούνται τόσο πολύ. Όταν η ψυχή ξεπερνάει το αρχικό σοκ της επανασύνδεσης με ένα σώμα για μια ακόμη φορά, αρχίζει να το ανέχεται όλο και περισσότερο. Μένει μαζί του περισσότερο.

Ταυτόχρονα, το κομμάτι σας που αποκαλείτε νου, προχωρεί στη λήθη, όπως ακριβώς ήταν σχεδιασμένο να κάνει. Ακόμα και οι αποδράσεις της ψυχής από το σώμα, που τώρα γίνονται λιγότερο συχνά, αλλά και πάλι σε καθημερινή βάση, δε φέρνουν ξανά τη θύμηση στο νου.

Στην πραγματικότητα, εκείνες τις ώρες, η ψυχή μπορεί να είναι ελεύθερη, αλλά ο νους μπορεί να βρίσκεται σε σύγχυση. Έτσι, ολόκληρη η ύπαρξη ίσως να αναρωτιέται: «Πού είμαι; Τι δημιουργώ εδώ;» Αυτές οι αναζητήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ταραγμένα, ακόμα και σε τρομακτικά ταξίδια. Αυτά τα ταξίδια τα ονομάζετε «εφιάλτες».

Κάποιες φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Η ψυχή φτάνει σε ένα τόπο μεγάλης ενθύμησης. Ο νους τότε έχει μια αφύπνιση που τον γεμίζει με γαλήνη και χαρά και αυτό το βιώνετε στο σώμα σας όταν επιστρέφετε σ’ αυτό.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Neale Donald Walsch «Συνάντηση με το Θεό βιβλίο 3» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα