Πώς να απαλλαγείτε από κάποιο αρνητικό παρελθόν

Πώς να απαλλαγείτε από κάποιο αρνητικό παρελθόν

Για να απαλλαγείτε από κάποιο αρνητικό παρελθόν, απαλλαγείτε από τα αντικείμενα που μεταφέρουν την ενέργεια του παρελθόντος στη ζωή που ζείτε τώρα.

Για παράδειγμα, μια πελάτισσά μου, μου είπε πως κάθε φορά που έμπαινε στο υπνοδωμάτιό της ένιωθε άρρωστη. Μου ζήτησε να εξυγιάνω τις ενέργειες στο χώρο εκείνο. Έλεγξα τις ενέργειες και ήταν μια χαρά. Τη ρώτησα τι ακριβώς ένιωθε όταν την κυρίευε αυτή η αίσθηση της ασθένειας. Μου είπε πως αισθανόταν την πρωινή αδιαθεσία που ένιωθε δυόμισι χρόνια πριν όταν ήταν έγκυος.

Τη ρώτησα μετά πότε άρχισε να έχει αυτά τα συμπτώματα αδιαθεσίας στο υπνοδωμάτιό της. Μου απάντησε πως τον τελευταίο χρόνο, όταν έμπαινε στο υπνοδωμάτιό της, ένιωθε αδιάθετη. Τη ρώτησα αν υπήρχε στο τωρινό της δωμάτιο κάτι που είχε και στο δωμάτιο όταν ένιωθε την πρωινή αδιαθεσία δυόμισι χρόνια πριν.

Ξαφνικά το πρόσωπό της φωτίστηκε. Άρχισε να θυμάται : “Ένιωθα αδιάθετη σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και συνήθως παρέμενα στο κρεβάτι γιατί δεν μπορούσα να σηκωθώ. Το κάλυμμα του κρεβατιού ήταν αυτό το μπλε-πράσινο ύφασμα που βλέπεις στο κρεβάτι μου τώρα. Μετά τη γέννηση του μωρού μου, κάποιος μου χάρισε ένα καινούργιο κάλυμμα. Πριν από ένα περίπου χρόνο λερώθηκε κι έτσι έβαλα στο κρεβάτι το παλιό μπλε-πράσινο κάλυμμα. Ακριβώς από τότε άρχισα να νιώθω αδιάθετη κάθε φορά που έμπαινα στο δωμάτιο”.

Συνειδητοποίησε πως είχε συνδυάσει την πρωινή αδιαθεσία και τη ναυτία με το μπλε-πράσινο κάλυμμα, κι έτσι κάθε φορά που έμπαινε στο δωμάτιο ενεργοποιούνταν μια υποσυνείδητη αντίδραση που εκδηλωνόταν με ναυτία.

Βγάλαμε σχεδόν αμέσως το κάλυμμα από το κρεβάτι της και μου είπε ότι ένιωθε ήδη καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που αφαίρεσε το κάλυμμα από το κρεβάτι, δεν ένιωσε ποτέ ξανά αδιάθετη όταν έμπαινε στο δωμάτιο.

Τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας πρέπει να σχετίζονται με καλές αναμνήσεις, γιατί, διαφορετικά, αρνητικοί συνειρμοί θα επηρεάζουν την ενέργεια του σπιτιού σας. Όταν αγοράζετε κάτι για το σπίτι σας θα πρέπει να έχετε επίγνωση του πώς νιώθετε όταν πραγματοποιείτε την αγορά, γιατί το αντικείμενο θα σας επηρεάσει από τη στιγμή που θα βρει τη θέση του στο σπίτι σας.

Μια νεαρή γυναίκα που είχε χωρίσει με τον άντρα της πριν από ένα χρόνο, μου τηλεφώνησε ζητώντας τη βοήθειά μου. Υπέφερε από κατάθλιψη ελαφριάς μορφής, και αναρωτιόταν αν υπήρχε “κακή” ενέργεια στο διαμέρισμα που είχε μετακομίσει μετά το διαζύγιό της.

Όταν επισκέφθηκα το διαμέρισμά της, παρατήρησα την εκπομπή ιδιόρρυθμων μηνυμάτων από διάφορα αντικείμενα τριγύρω. Οι απαντήσεις που μου έδινε στις απορίες μου ήταν του είδους “το αγοράσαμε αυτό με τον Τεντ στη Χαβάη”, “αυτό το βρήκαμε σ’ ένα μικρό, χαριτωμένο μαγαζάκι με αντίκες”. Κάθε αντικείμενο που είχε ένα παράξενο ενεργειακό πεδίο το είχε αγοράσει κατά τη διάρκεια του δύσκολου γάμου της. (Παρέμεινε παντρεμένη για ένα μόνο χρόνο, μετά από μια σχέση μικρής διάρκειας).

Της είπα ότι η βασική ενέργεια του σπιτιού της φαινόταν μια χαρά. Της πρότεινα να κρεμάσει κάποιους καθρέφτες και να τοποθετήσει κρυστάλλους στα παράθυρά της, αλλά η βασική μου πρόταση ήταν να ξεφορτωθεί όλα τα αντικείμενα που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου της.

Δεν ήθελε να το κάνει κι έτσι της πρότεινα να τα βάλει στην αποθήκη για δύο εβδομάδες και να παρατηρήσει πώς ένιωθε. Της τηλεφώνησα μετά από δύο εβδομάδες για να δω πώς τα πήγαινε. Μου απάντησε πως η κατάθλιψη είχε εξαφανιστεί.

Παραδέχτηκε πως είχε συνειδητοποιήσει ότι γύριζε στο παρελθόν κάθε φορά που κοιτούσε τα αντικείμενα που είχαν αγοράσει μαζί με τον Τεντ και υποσυνείδητα την κυρίευε μια αίσθηση αποτυχίας.

Αφαιρώντας (από το μυαλό της) τη συνεχή επιβεβαίωση της αποτυχίας, ελευθέρωσε χώρο στον εαυτό της για να αξιολογήσει τη σχέση της αντικειμενικά.

Αποφάσισε να μην βάλει ξανά τα αντικείμενα στο σπίτι της κι ότι ήταν έτοιμη να προχωρήσει μπροστά στη ζωή της από το να συνεχίσει να κοιτάζει πίσω.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ντένις Λιν “Ιερός Χώρος” από τις εκδόσεις Κέδρος

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα