Τι είναι το Rebirthing;

revirthing-breathwork

Το Rebirthing Breathwork ξεκίνησε στην Αμερική, τη δεκαετία του 1970, από τον ερευνητή Leonard Orr και από τότε, αναπτύχθηκαν πολλές μέθοδοι και εφαρμογές του.

Είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιώντας την αναπνοή, μας απελευθερώνει από τα αρνητικά συναισθήματα που κουβαλάμε μέσα μας, από τη γέννησή μας και μετά.

Όλοι έχουμε μια τεράστια δύναμη μέσα μας. Το αν και κατά πόσο ερχόμαστε σε επαφή με αυτή τη δύναμη, εξαρτάται από τα συναισθήματα εκείνα, που δεν έχουμε αφομοιώσει. Αυτά είναι που μας εμποδίζουν να έλθουμε σε επαφή με αυτή τη δύναμη και αυτά επίσης είναι που, μας εμποδίζουν να δούμε όλα εκείνα τα πράγματα που βρίσκονται γύρω μας και μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους.
Συχνά, παρά τις προσπάθειες που κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή και την ψυχολογία μας και παρά το γεγονός ότι κάποια πράγματα μπορεί να μας πηγαίνουν καλά, εμείς, εξακολουθούμε να νιώθουμε ένα κενό στο στομάχι ή να είμαστε θλιμμένοι ή πιεσμένοι, σαν να μην είναι ποτέ αρκετά αυτά που κάνουμε, για να νιώσουμε καλύτερα.

Τι είναι αυτό που μας συμβαίνει;

Η απάντηση βρίσκεται σε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που υπάρχουν μέσα μας και που συχνά οι ρίζες τους φτάνουν πολύ βαθιά.¬¬
Το Rebirthing μας απαλλάσσει από τα συναισθήματα αυτά, με αποτέλεσμα, να έρχεται ξανά η χαρά, η αυτοπεποίθηση και η ζωντάνια μέσα μας και κατά συνέπεια και στη ζωή μας.

Δεν πρόκειται για μια νοητική θεραπευτική μέθοδο ούτε χρησιμοποιούνται ψυχοθεραπευτικοί διάλογοι. Με απλές αναπνευστικές διαδικασίες, το Rebirthing επιδρά κατευθείαν στο συναισθηματικό μας επίπεδο, καθαρίζοντας τις καταγραμμένες αρνητικές συναισθηματικές μας εμπειρίες.

Φοβίες, κατάθλιψη, θυμός, πόνος, τραύματα και μπλοκαρίσματα, κρίσεις πανικού, αϋπνίες και στρες, με την απλή μέθοδο του Rebirthing, φεύγουν εύκολα και οριστικά, όπως βεβαιώνουν οι θεραπευτές Rebirthing αλλά και άνθρωποι που απαλλάχτηκαν από πολλά από τα παραπάνω προβλήματα.

Η συνεδρία Rebirthing είναι ατομική. Κατά τη διάρκειά της, έρχονται στην επιφάνεια, μπλοκαρισμένα συναισθήματα, που χρειάζονται θεραπεία, όπως θυμός, θλίψη κλπ., που όμως γρήγορα περνούν, για να αντικατασταθούν με αίσθημα ανακούφισης και βαθιάς γαλήνης.

Με το Rebirthing, πετάμε ό,τι είναι παλιό, άχρηστο ή βλαβερό και ανοιγόμαστε με χαρά και εμπιστοσύνη στο καινούργιο που βρίσκεται μπροστά μας και είναι χρήσιμο για εμάς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το όνομά του, αφού πράγματι μας προσφέρει τη δυνατότητα για μια καινούργια ζωή.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα