Rei Ki – Οι πέντε αρχές

rei-ki-pente-arhes

Παλιότερα δίνονταν μεγάλη έμφαση στον πρωινό διαλογισμό ή στην πρωινή προσευχή. Στα λίγα λεπτά στο ξεκίνημα της ημέρας, όπου ο κάθε άνθρωπος ερχόταν σε επαφή με τον εσωτερικό του εαυτό και με την ανώτερή του δύναμη, όπως εκείνος την αντιλαμβάνονταν. Ήταν μερικά λεπτά το πρωί όπου το ανθρώπινο ον έρχονταν σε επαφή με την πνευματικότητά του και έθετε στόχο να εξαγνίσει τις προθέσεις του για την ημέρα που ξεκινούσε.

Σε όλες τις μεγάλες θρησκείες της Γης, οι πρωινές προσευχές κατέχουν εξέχουσα θέση στην βιβλιογραφία τους. Μα η πνευματικότητα δεν είναι κάτι το οποίο υπάρχει μόνο στις θρησκείες. Η πνευματικότητα είναι μία έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου, η ικανότητα να εναρμονίζεται με το περιβάλλον του, με τρόπο που να προάγει τη δική του ευημερία και των άλλων.

Η σχολή του Ρέικι δεν απείχε καθόλου απ’ αυτό καθώς το Ρέικι αποτέλεσε μια αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο η οποία στηρίζεται στην υγιή πνευματικότητα. Θα βρείτε πολλά άρθρα για το Ρέικι στο διαδίκτυο και ευτυχώς, θα βρείτε πολλούς καταρτισμένους δασκάλους και θεραπευτές στη χώρα μας σήμερα, όπως μπορείτε να βρείτε και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ρέικι!

Αυτός έχει δημιουργηθεί από θεραπευτές και δασκάλους Ρέικι και έχει εκτός των άλλων και τον εξής στόχο: να καταφέρει να νομιμοποιήσει το Ρέικι ώστε να μπορεί να περάσει στα νοσοκομεία της χώρας μας ως θεραπεία. Έτσι, για μία θεραπεία Ρέικι να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να την βρει εύκολα αλλά και να την περάσει στο βιβλιάριο υγείας του όπως όλες τις άλλες θεραπείες οι οποίες προτείνονται από τους γιατρούς.

Ο εμπνευστής του Ρέικι ο Μικάο Ουσούι, άφησε πέντε αρχές στους θεραπευτές οι οποίοι μυήθηκαν στην τεχνική του Ρέικι. Πέντε αρχές με τις οποίες οι ασκούμενοι συντονίζονταν με τον πνευματικό τους εαυτό το πρωί και από εκεί αντλούσαν δύναμη και διαύγεια, όχι μόνο για τις θεραπείες τους αλλά και για ολόκληρη την καθημερινότητά τους.

Μόνο για σήμερα

Αυτές οι πέντε αρχές ξεκινούσαν όλες με τη φράση “Μόνο για σήμερα” μια φράση η οποία σταδιακά, απάλλασσε το νου από τα ανώφελα μπρος πίσω στον χρόνο, και τον βοηθούσε να βρει γαλήνη αλλά και τα πραγματικά ουσιώδη στη ζωή. Οι πέντε αρχές του Ρέικι είναι οι εξής:

1. Μόνο για σήμερα δεν θυμώνω

Η πρώτη αρχή επιζητά από τον θεραπευτή να διαχειριστεί τον θυμό του. Να βρει κάθε λόγο που του προκαλεί έκρηξη και να δουλέψει μαζί του ώστε να λύσει τις όποιες προστριβές και να μπορεί να παραμένει σταθερά ήρεμος. Ο θυμός δυσκολεύει την επαφή με την Πηγή και όποιος επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους άλλους, χρειάζεται να καταφέρνει να κρατά το κανάλι του ανοιχτό και καθαρό.

2. Μόνο για σήμερα δεν ανησυχώ

Η ανησυχία είναι άλλο ένα εμπόδια στην εργασία που ο θεραπευτής καλείται να βγάλει εις πέρας. Η ανησυχία μπορεί πολύ εύκολα να βραχυκυκλώσει την επαφή μας με την Ζωτική Ενέργεια με αποτέλεσμα, πολύ λίγη να διοχετεύεται προς εμάς. Ο θεραπευτής χρειάζεται να ασκήσει την πίστη του προς την Πηγή ώστε να νιώθει σίγουρος ο ίδιο όχι μόνο για την θεραπευτική του εργασία αλλά και για το γεγονός πως ολόκληρη η Ζωή τον στηρίζει.

3. Μόνο για σήμερα νιώθω ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι μια ιδιότητα η οποία καλλιεργείται. Ως βασική αρχή του Ρέικι, υπενθυμίζει στον θεραπευτή πως σήμερα θα πρέπει να καλλιεργήσει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη του. Μπορεί να είναι μία λίστα ευγνωμοσύνης, η προσφορά των υπηρεσιών του όπου του ζητηθεί, οι δωρεές. Η ευγνωμοσύνη ενισχύεται από την πίστη και, εκτός από το προσφέρειν, συμπεριλαμβάνει και το λαμβάνειν. Ο θεραπευτής, όπως γνωρίζει ότι ο ίδιος μπορεί να προσφέρει, έτσι αναγνωρίζει ότι ο ίδιος μπορεί να λάβει τα δώρα και τις υπηρεσίες κάποιου άλλου θεραπευτή ή οτιδήποτε η Ζωή έχει να του προσφέρει. Πάντα δέχεται με ευγνωμοσύνη τα δώρα του Σύμπαντος.

4. Μόνο για σήμερα εργάζομαι τίμια

Αυτή η αρχή υπενθυμίζει στον θεραπευτή πως η εργασία του είναι τίμια και οφείλει ως τίμια να την εκλάβει και να την διεκπεραιώσει. Υπενθυμίζει την ανάγκη της ακεραιότητας. Επιτρέπει στον θεραπευτή να συλλογιστεί πριν από κάθε θεραπεία εάν είναι σε θέση να την κάνει. Εάν έχει εξαγνιστεί και διαλογιστεί ο ίδιος στον βαθμό που του έχει υποδειχτεί στην εκπαίδευσή του, ούτως ώστε καθαρή ενέργεια να λειτουργήσει μέσω αυτού και να μην υποκινείται από παραπλανητικές βουλές του “εγώ” οι οποίες μπορούν μακροπρόθεσμα να τον βγάλουν από το μονοπάτι του και τον σκοπό του.

5. Μόνο για σήμερα είμαι ευγενικός με τους πρεσβυτέρους, τα παιδιά και το περιβάλλον

Η τελευταία αρχή του Ρέικι υπενθυμίζει στον θεραπευτή πως όπως αυτός θα ήθελε να ζει και να προσλαμβάνει δώρα και αγάπη από τους γύρω του, το ίδιο επιθυμούν και όλοι οι άλλοι. Οι πρεσβύτεροι εκτιμούν ιδιαιτέρως την εκτίμησή του, ενώ τα παιδιά θα απολαύσουν μερικές στιγμές παιχνιδιού και χαράς μαζί του. Ολόκληρο το περιβάλλον γύρω του έχει ανάγκη από τον σεβασμό του ως προς το θαύμα της κάθε ζωής που απλώνεται γύρω. Σεβασμός ο οποίος επιστρέφει σε αυτόν πολλαπλάσιος και πάλι εξωτερικεύεται δημιουργώντας ένα βιοτικό επίπεδο που αξίζει σε όλους να ζουν.

Οι πέντε αρχές του Ρέικι είναι αντικείμενα εφαρμογής αλλά και στοχασμού από διάφορες ομάδες ατόμων ή από μεμονωμένους ανθρώπους. Εξ’ άλλου πρόκειται για παγκόσμιες αλήθειες οι οποίες έχουν εκφραστεί από όλες τις πνευματικές εκδηλώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης και του χρόνου. Εύκολα μπορεί να τις υιοθετήσεις όποιος το επιθυμεί στις καθημερινές το υποθέσεις, δίχως να είναι απαραίτητα θεραπευτής του Ρέικι.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα