Ρέικι – ένα μη αποδεδειγμένο σύστημα που σάρωσε όλο τον κόσμο

Τα χέρια σου είναι πανίσχυρα θεραπευτικά εργαλεία!

Ήταν το 1922 όταν ο Ιάπωνας βουδιστής μοναχός Dr Mikao Usui παρουσίασε στον κόσμο το Ρέικι. Ρέι στα ιαπωνικά σημαίνει πνεύμα και κι είναι η ζωτική ενέργεια.

Η εναλλακτική αυτή θεραπεία βασίζεται στην τεχνική που ονομάζεται «παλμική θεραπεία» ή «θεραπεία αγγίγματος» κατά την οποία πιστεύεται ότι, καθώς ο θεραπευτής αγγίζει με τις παλάμες του τον θεραπευόμενο, του μεταφέρει συμπαντική ενέργεια, η οποία, επίσης πιστεύεται, ότι ενεργεί θεραπευτικά.

Ο θεραπευτής γίνεται αγωγός μέσα από τον οποίο ρέει η συμπαντική ενέργεια και διοχετεύεται στο θεραπευόμενο επενεργώντας στα ενεργειακά κέντρα του, τα λεγόμενα τσάκρας, επιτυγχάνοντας την ισορροπία τους, δεδομένου ότι η ανισορροπία αυτών των κέντρων θεωρείται πως είναι η πηγή όλων των προβλημάτων του, σωματικών και ψυχολογικών.
Η συμπαντική ενέργεια ρέει μέσα σε όλους μας. Σε περιόδους όμως ασθένειας, άγχους κλπ η ροή αυτής της ενέργειας που εξασφαλίζει την υγεία μας παρεμποδίζεται. Το Ρέικι διώχνει αυτά τα εμπόδια και η ροή της ενέργειας αποκαθίσταται, επαναφέροντας το σώμα στην αρχική του ισορροπία.

Σαν ολιστική θεραπευτική μέθοδος, το Ρέικι ενδιαφέρεται τόσο γα το σώμα όσο και για το νου και το πνεύμα του ανθρώπου.
Πρόκειται για μια εντελώς απλή, φυσική και ασφαλή μέθοδο, την οποία μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους. Ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να εφαρμόσουν τη μέθοδο αυτή.
Παρότι καμιά επιστημονική έρευνα δεν στηρίζει τη μέθοδο αυτή, ωστόσο, το Ρέικι έχει κυριολεκτικά εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, διδάσκεται και εφαρμόζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τα δε αποτελέσματά του, όπως αναφέρουν θεραπευτές και θεραπευόμενοι είναι εντυπωσιακά.

Ο Usui πίστευε ότι για να είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας μακροπρόθεσμα, θα έπρεπε ο άνθρωπος να έχει και ο ίδιος ενεργό ρόλο στη θεραπεία του.

Έτσι, παρουσίασε τις 5 Αρχές του Ρέικι, που έχουν σαν σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια πιο θετική και πνευματική στάση απέναντι στη ζωή ώστε, να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, τη θεραπεία τους.

Οι 5 αρχές του Ρέικι

Αρχή 1η: Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς.
Αρχή 2η: Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις.
Αρχή 3η: Μόνο για σήμερα, κέρδισε τίμια το ψωμί σου.
Αρχή 4η: Μόνο για σήμερα, τίμα όσους συναντάς.
Αρχή 5η: Μόνο για σήμερα, δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον.

Στη φιλοσοφία του Ρέικι δίνεται βαρύτητα στο Νόμο της Ανταλλαγής. Εφόσον κάτι παίρνεις από το θεραπευτή σου, θα πρέπει κι εσύ με τη σειρά σου να του προσφέρεις κάτι σαν ανταλλαγή. Μπορεί να είναι χρήματα, ένα δώρο, μια υπηρεσία ή λουλούδια. Ό,τι κι αν είναι αυτό, είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η ομαλή ροή της ενέργειας ανάμεσα στο δότη και το λήπτη. Δούναι και λαβείν.

Το Ρέικι δίνει στον κάθε άνθρωπο, αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Είτε πρόκειται για ένα σωματικό πρόβλημα είτε για ψυχολογικό, η συμπαντική ενέργεια θα λειτουργήσει σαν ένα φωτεινό χέρι που θα καθαρίζει κάθε σκιερό σημείο.

Ωφελεί και το θεραπευτή και το θεραπευόμενο από προβλήματα πάσης φύσεως στο σώμα και στην ψυχή.
Μειώνει τον πόνο, επιταχύνει την επούλωση από τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις, είναι αποτελεσματικό σε μακροχρόνια προβλήματα και διαταραχές, όπως πονοκέφαλοι, ημικρανίες, αλλεργίες αλλά και σε ξαφνικούς και οξείς πόνους όπως εκείνοι των δοντιών.
Βελτιώνει την υγεία του σώματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, απομακρύνει τις τοξίνες και χαλαρώνει το σώμα.

Το Ρέικι έχει ισχυρή επίδραση στα προβλήματα που προέρχονται από το σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως το άγχος, η νευρικότητα και οι εντάσεις. Επιδρά ευεργετικά και χαλαρωτικά στη διάθεσή μας, γεμίζοντάς μας με θετική ενέργεια. Μετά από μία συνεδρία Ρέικι, ο θεραπευόμενος σηκώνεται από το κρεβάτι, νιώθοντας ευεξία, χαρά και αυξημένη ζωτικότητα. Βλέπει τα πάντα πιο ζωντανά και νιώθει χαρούμενος και αισιόδοξος. Νιώθει πραγματικά ξεκούραστος.

Αν και όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να στηρίζουν τη μέθοδο του Ρέικι, ωστόσο, το Ρέικι εφαρμόζεται σε πολλά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, σαν μέσο βελτίωσης της περίθαλψης και της θεραπείας των ασθενών τους, με θεαματικά αποτελέσματα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα