Rescue Remedy – Το ανθοΐαμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, αυτοκίνητο, ή τσάντα

Rescue Remedy - Το ανθοΐαμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, αυτοκίνητο, ή τσάντα

Είδος πρώτης ανάγκης!

Το ανθοΐαμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, αυτοκίνητο, ή τσάντα.

Το Rescue Remedy πολλές φορές καλείται να βοηθήσει σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή άλλων επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων μέχρι να φτάσει η απαραίτητη βοήθεια. Όπως όλα τα ανθοϊάματα έτσι και αυτό δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τη δράση φαρμάκων που μπορεί να έχουν ήδη ληφθεί ή που πρόκειται να ληφθούν και δεν υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών εξαιτίας του.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση όπου η συνήθης ηρεμία του οργανισμού και του ψυχισμού μας διαταράσσεται από κάτι έκτακτο, παραδείγματος χάρη από το μικρό χτύπημα του ενήλικου ή του παιδιού μέχρι το σοβαρό συμβάν που μας ταράζει και μας αναστατώνει.

Όταν φοβόμαστε ή αγχωνόμαστε με κάτι που θεωρούμε επικίνδυνο ή επώδυνο κάτι από το οποίο θα θέλαμε να γλιτώσουμε, μας βοηθάει να ηρεμήσουμε και να λειτουργήσουμε με περισσότερη γαλήνη και ψυχραιμία.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν νιώθουμε νευρικότητα, φόβο, τρακ, όταν χρειάζεται να εμφανιστούμε μπροστά σε κοινό, σε κάποια σημαντική συνάντηση, στις μαθητικές εξετάσεις, πριν ή μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση, στο οδοντιατρείο, ακόμα για το φόβο του αεροπλάνου.

Το Rescue Remedy δεν προέρχεται από κάποιο ξεχωριστό φυτό αλλά από το συνδυασμό πέντε ανθοϊαμάτων που είναι τα εξής:

  • Rock rose
  • Clematis
  • Star of Bethlehem
  • Cherry plum
  • Impatiens

 

Το Rock Rose το ανθοΐαμα για τον τρόμο, δίνει στο άτομο το κουράγιο να υπομείνει και να αντιμετωπίσει μία επικίνδυνη κατάσταση που όπως είναι φυσικό το τρομοκρατεί.

Το Clematis θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει την τάση αποφυγής της επώδυνης διαδικασίας μέσω της φυγής του από την πραγματικότητα πχ.λιποθυμία. Αλλά ακόμα αν και το άτομο δεν έχει χάσει τις αισθήσεις του, δεν είναι ωστόσο εντελώς παρών αλλά μπορεί να είναι διασπασμένο και χαμένο. Το Clematis βοηθά να παραμείνει το άτομο σε εγρήγορση ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διάσωσης του.

Το Star of Bethlehem βοηθά να αμβλυνθούν οι συνέπειες του σοκ και να διατηρηθεί η ομαλή ροή της ενέργειας στον οργανισμό. Συγχρόνως ανακουφίζει και μαλακώνει την ψυχική κατάσταση του ατόμου.

Το Cherry Plum δρα κατά της υπερέντασης και της τυχόν εκρηκτικής εσωτερικής έντασης και αγωνίας που νοιώθει το άτομο από την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει. Το βοηθά να παραμείνει γαλήνιο και χαλαρό.

Το Impatiens απομακρύνει το άγχος και την ανυπομονησία του ατόμου να βγει αμέσως από αυτήν την δύσκολη θέση, να γίνει καλά, να μην υποφέρει κλπ. Εξασφαλίζει συνθήκες εσωτερικής ηρεμίας και υπομονής.

 

Το Rescue Remedy θεωρείται τόσο ανώδυνο που χορηγείται από τα κέντρα φυσικού τοκετού στις μέλλουσες μητέρες για να το χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια του τοκετού, όπως και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ώστε να αντιμετωπίζουν τον φόβο, το άγχος και την ανησυχία τους.

Ο τρόπος λήψης του σε περιπτώσεις άμεσης επέμβασης είναι 4 σταγόνες κατευθείαν στο στόμα ή διαλυμένες σε νερό. Επαναλαμβάνουμε κάθε λίγα λεπτά για όσο χρειάζεται ώστε να επανέλθει το άτομο σε ηρεμία. Αν το άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του μπορούμε να ρίξουμε τις σταγόνες στο εσωτερικό των καρπών ή πίσω από τα αυτιά και να κάνουμε απαλή εντριβή.

Για μακροχρόνια χρήση (για άτομα που εργάζονται κάτω από συνθήκες επείγουσας φύσης πχ.πρώτες βοήθειες, νοσοκομεία, πυροσβέστες κλπ ή περιπτώσεις χρόνιου άγχους ) μπορεί να λαμβάνεται κάθε μέρα 4 φορές από 4 σταγόνες.

Ανθοϊάματα Rescue Remedy διατίθενται στα φαρμακεία, όπως και σε εξειδικευμένους εναλλακτικούς θεραπευτές.

Γενικά για τα ανθοϊάματα

Τα ανθοϊάματα Μπαχ (Bach Flower Remedies) είναι μια εναλλακτική, ενεργειακή μέθοδος θεραπείας, την οποία εδραίωσε ο Άγγλος γιατρός Έντουαρντ Μπαχ μελετώντας τα φυτά της αγγλικής υπαίθρου, στις αρχές του 20ου αιώνα. Παρασκευάζονται από 38 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και είναι τελείως ακίνδυνα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Έτσι μπορεί να τα πάρει καθένας (ακόμα και μωρά και ζώα), αρκεί να βρει ποια από τα 38 (ή και συνδυασμός τους) ταιριάζουν στην δική του περίπτωση.

Τα ιάματα Μπαχ ανήκουν στις ενεργειακές θεραπείες. Σύμφωνα με τους θεραπευτές και όσους τα χρησιμοποιούν, επιδρούν στο νοητικό και συναισθηματικό σώμα του ατόμου και γι’αυτό κατόπιν μπορούν να θεραπεύσουν και το φυσικό σώμα, αφού οι αιτίες των περισσότερων ασθενειών βρίσκονται στα αιθερικά σώματα (κοινώς αύρα).

Έλενα Τσώκου

Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεία

 

Βιβλιογραφία: Ανθοθεραπεία με τα ιάματα Μπαχ, Μ.Αγγελή

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα