Γιατί τα retreat ευεξίας είναι η ιδανική επιλογή για διακοπές

Γιατί τα retreat ευεξίας είναι η ιδανική επιλογή για διακοπές

Αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να πάτε διακοπές και να νιώσετε εγγυημένα ξεκούραστοι, δυνατοί, υγιείς και έτοιμοι για τη νέα χρονιά; Στα retreat ευεξίας, μπορείτε να πετύχετε ακριβώς αυτό. Παρακάτω, συνοψίζουμε τους βασικότερους λόγους που τα retreats είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Όλα είναι οργανωμένα – το φαγητό, η καθαριότητα, το πρόγραμμα

Τα προγράμματα retreat είναι συνήθως all-inclusive. Περιλαμβάνουν στέγαση, γεύματα και ένα καθημερινό πρόγραμμα με μαθήματα fitness, yoga, πεζοπορία, διαλογισμό, εκπαιδευτικές ομιλίες, coaching και πολλά άλλα. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος των διακοπών. Όντας κουρασμένοι από όλο το χρόνο, από την καθημερινότητά σας και έχοντας όλη την ευθύνη του προγραμματισμού, στα retreat αυτή η δυνατότητα φέρνει άμεση χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Σε αυτές τις διακοπές μπορείτε να θέσετε νέους στόχους

Ποιοι είναι οι συχνότεροι στόχοι που βάζουμε στις διακοπές, ειδικά το καλοκαίρι; Να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες. Να κοιμηθούμε περισσότερο. Να ακολουθήσουμε ένα υγιεινό πρόγραμμα γυμναστικής ή και διατροφής. Δυστυχώς, στις παραδοσιακές διακοπές αυτό δεν γίνεται· σχεδόν πάντα ξεφεύγουμε από αυτούς τους στόχους.

Το πολυεπίπεδο πρόγραμμα των retreat είναι σχεδιασμένο να παρέχει πνευματική, σωματική και ψυχολογική επαναρρύθμιση που σας ωφελεί αρκετό καιρό αφού έχετε φύγει από αυτό και έχουν τελειώσει οι διακοπές. Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναβάλλετε τους στόχους σας μέχρι του χρόνου. Τα retreat σας συναντούν στο επίπεδο του παρόντος και σας παρέχουν όλη την καθοδήγηση που χρειάζεστε, ώστε να πετύχετε όλους τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Μια ανοιχτή κοινότητα έτοιμη να σας δεχτεί

Αν δεν περνάτε τις διακοπές σας με οικογένεια ή φίλους (για διάφορους λόγους), είναι λογικό να νιώθετε μοναξιά ή βαθιά επιθυμία για σύνδεση. Αν επιλέξετε το σωστό retreat ευεξίας, υπάρχει μια ανοιχτή κοινότητα που περιμένει ήδη να σας δεχτεί.

Επίσης, αν έχετε ένα φίλο ή σύντροφο που επιθυμείτε να φέρετε μαζί σας, είναι και εκείνοι καλοδεχούμενοι! Σε ορισμένα retreat υπάρχουν μειωμένες τιμές για ζευγάρια ή παρέες. Και σε αντίθεση με τις συνηθισμένες διακοπές, θα έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε για μοναχική ενδοσκόπηση και αυτοφροντίδα.

Διαχείριση του στρες

Η εποχή των διακοπών είναι γνωστό ότι προκαλεί αυξημένο στρες και άγχος. Αν κι εσείς παλεύετε με αυτό το πρόβλημα κάθε φορά, η αποσύνδεση από την καθημερινή ζωή και τα εποχιακά προβλήματα είναι μια καλή αρχή. Τα retreat αναπαριστούν μια σωματική και πνευματική απόδραση από αυτές τις απαιτήσεις. Συνήθως, βρίσκονται σε απομονωμένα, ήσυχα σημεία μέσα στη φύση.

Εξάλλου, η διαχείριση του στρες αποτελεί βασικό τμήμα του προγράμματος των retreat. Τις περισσότερες φορές διδάσκουν στρατηγικές και αντιδράσεις αντιμετώπισης του στρες. Δεν θα νιώθετε μόνο λιγότερο στρες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, αλλά και ενδυναμωμένοι, ώστε να αντιμετωπίσετε τους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας μέσω μιας ανανεωμένης οπτικής.

 

Εναλλακτική Ατζέντα: Εναλλακτικές Διακοπές & Retreats

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα