Ο ρόλος του “Τρομοκράτη” στη ζωή μας και η στρατηγική που εφαρμόζει

Οι τρομοκράτες καταφέρνουν να κλέβουν ενέργεια κάνοντας τους άλλους να τους προσέξουν με τη θορυβώδη συμπεριφορά τους, τη σωματική τους δύναμη, τις απειλές, τα απρόσμενα ξεσπάσματα.

Όλοι φοβούνται ότι ο τρομοκράτης θα κάνει κάποιο σχόλιο που θα τους ντροπιάσει, θα τους φέρει σε δύσκολη θέση, θα τους γκρεμίσει την αξιοπρέπεια.

Ο τρομοκράτης δε δείχνει σεβασμό και δεν έχει όρια. Είναι εγωκεντρικό άτομο που δίνει συνεχώς διαταγές, φέρεται αυταρχικά, είναι άκαμπτο και σαρκαστικό.

Επιβάλλεται στους άλλους, σκορπίζοντας μια αύρα «δύναμης» και τρομοκρατίας.

Ταυτόχρονα όμως κάνει στον εαυτό του ότι ακριβώς στους ανθρώπους γύρω του. Βάζει και τον ίδιο σε διαδικασία τρομοκρατίας, γίνεται αυταρχικός και καταναγκαστικός. Πιέζει τον εαυτό του ώστε να μην υποχωρεί, να μη συγχωρεί, να μη δέχεται απόψεις, να μην παραδέχεται τα λάθη του, να θεωρεί την αγάπη αδυναμία.

Αυτή η στάση προς τον ίδιο του τον εαυτό, τον αναγκάζει να καθρεπτίζει τον χαρακτήρα του στους άλλους. Βλέπει κοινώς, παντού τρομοκράτες! Αυτό είναι και ο λόγος που επιτίθεται διαρκώς προσπαθώντας να επιβληθεί στους γύρω του, χωρίς προφανείς λόγους. Αυτό που έχει μέσα του, το «βλέπει» καί έξω από αυτόν, στους συνανθρώπους του.

Διαβάστε επίσης: 6 τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την απόρριψη

Οι τρομοκράτες γονείς αναγκάζουν τα παιδιά τους να τους δείχνουν διαρκώς ενδιαφέρον, αποδοχή και αγάπη. Εάν τα παιδιά αρνηθούν να το κάνουν, τότε τα τρομοκρατούν, τα ταπεινώνουν και τα συνθλίβουν ενεργειακά.

Τα επιθετικά παιδιά έχουν δεχθεί ενεργειακή επίθεση και τρομοκρατία από τους γονείς τους, γι’ αυτό και αυτά με τη σειρά τους επιτίθενται για να αντλήσουν ενέργεια από άλλα παιδιά.

Το ίδιο συμβαίνει και σε σένα, κάθε φορά που σε τρομοκρατούν και σε απομυζούν ενεργειακά. Αναγκάζεσαι να τρομοκρατήσεις για να αναπληρώσεις τη χαμένη σου ενέργεια και δυστυχώς το κάνεις, συνήθως στους κοντινούς σε εσένα ανθρώπους, τους ανθρώπους που σε αγαπούν.

Παράδειγμα, η μητέρα δίνει όλη της την ενέργεια στο παιδί της, μέχρι να αδειάσει ενεργειακά. Η άδεια ενεργειακά μητέρα, με τη σειρά της, αναζητά εισροή ενέργειας από τον σύζυγο, τον εραστή, τις φίλες της.

Πρόσεχε τη συμπεριφορά σου απέναντι στα άτομα που αγαπάς. Φρόντισε να μην τα αδειάζεις ενεργειακά. Φρόντισε να κρατάς ικανοποιητική ποσότητα ενέργειας για σένα και τις ανάγκες σου.

Εάν είσαι γονιός πρόσεχε πώς θα διαχειριστείς την ενέργειά σου και το παιδί σου. Εάν είσαι σύζυγος, σύντροφος, εραστής, πρόσεχε πώς θα διαχειριστείς την ενέργειά σου και τον σύζυγο, σύντροφο, εραστή σου αντίστοιχα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλειου Τσιλιγκίρη «Η Δύναμη να αλλάξω τα Panda» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα