Ο ρυθμός έλξης είναι όταν νιώθετε την αναστάτωση ενός νέου έρωτα. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, και μάλιστα “κάτω από τη μύτη σας”, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι φερομόνες είναι άοσμες ορμόνες που εκπέμπουν και οι άντρες και οι γυναίκες.
Δεν μπορούμε να τις οσφρανθούμε όπως μυρίζουμε, για παράδειγμα, το άρωμα ενός τριαντάφυλλου ή ενός πορτοκαλιού, αλλά οι φερομόνες περνούν από τη μύτη μας και πηγαίνουν κατευθείαν στον εγκέφαλό μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι “έρωτας με την πρώτη μυρωδιά”.
Αν ένα συγκεκριμένο άτομο αντιδρά στις φερομόνες του άλλου, νιώθει σεξουαλική έλξη. Μπορεί να ερωτευθείτε κάποιον που στέκεται στην άλλη άκρη του δωματίου από την εμφάνισή του, αλλά δεν ξέρετε αν υπάρχει “χημεία” (φερομονική έλξη) μεταξύ σας μέχρι να τον πλησιάσετε σε απόσταση αναπνοής.
Αυτή η έλξη μπορεί να επηρεάζεται από τον βιοχρόνο. Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι άντρες μπορούν να εντοπίσουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας μόνο από τη μυρωδιά της.
Οι ερευνητές ζήτησαν από προεμμηνοπαυσικές γυναίκες να κοιμηθούν για τρία συνεχόμενα βράδια φορώντας ένα μπλουζάκι ενώ βρίσκονταν σε ωορρηξία, και τρία συνεχόμενα βράδια με διαφορετικό μπλουζάκι ενώ δεν βρίσκονταν σε ωορρηξία.
Έπειτα ζήτησαν από τους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα να μυρίσουν τις μπλούζες. Τις μπλούζες που φορούσαν οι γυναίκες όταν βρίσκονταν σε ωορρηξία τις περιέγραψαν ως πιο “ευχάριστες” και σέξι από τις άλλες. Έτσι, για τις γυναίκες μια σημαντική αρχή είναι να μη χρησιμοποιούν άρωμα ή αρωματικά αφρόλουτρα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.
Δεν λέω ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει ρόλο.
Παίζει, αλλά όχι με τον τρόπο ενδεχομένως που υποθέτετε.
Η πιο σεξουαλικά ελκυστική έκφραση προσώπου είναι αυτή της καλοσύνης.
Σε μια κινεζική έρευνα που έγινε το 2014 οι επιστήμονες έδειξαν φωτογραφίες προσώπων σε 120 συμμετέχοντες (60 άντρες και 60 γυναίκες) και τους ζήτησαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητά τους.
Οι φωτογραφίες όσων φαίνονταν καλοσυνάτοι και θετικοί βαθμολογήθηκαν ως πιο ελκυστικές από εκείνες που δεν μετέδιδαν τα συγκεκριμένα συναισθήματα.
Έτσι οι ερευνητές ονόμασαν αυτό το φαινόμενο ταύτισης της καλοσύνης με την ομορφιά “φαινόμενο του φωτοστέφανου”.
Αλλά τι σημαίνει αυτό από άποψη ελκυστικότητας και βιοχρόνου;
Ψάξτε για νέο σύντροφο όταν είστε ευδιάθετοι.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Michael Breus “Η δύναμη του Πότε” από τις εκδόσεις Διόπτρα