Σεμινάρια Αστρονομίας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τους λάτρεις του διαστήματος

Σεμινάρια Αστρονομίας

Την ευκαιρία να αποκτήσουν εισαγωγικές γνώσεις αστρονομίας δίνει στους ενδιαφερόμενους, το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από 29 Απριλίου μέχρι 20 Μαΐου στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και θα έχουν διάρκεια 16 ωρών, κατανεμημένες σε τέσσερις εκπαιδευτικές ώρες, σε τέσσερις Κυριακές, από τις 10.30πμ – 14.15μμ.

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν ακόμη, μια νυχτερινή 4ωρη εκπαιδευτική δραστηριότητα στις 26 Μαΐου, από τις 20.30μμ μέχρι τις 24.00πμ στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης, όπου μεταξύ των άλλων θα γίνει παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Newall και μια εκπαιδευτική εκδρομή με λεωφορεία, στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας, στις 9 Ιουνίου από τις 19.00 – 24.00, όπου οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια βραδινή βιωματική δραστηριότητα.

Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν απόφοιτοι Λυκείου ή Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από τον καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης δρ. Β. Χαρμανδάρη που θα είναι ο κύριος εισηγητής των σεμιναρίων.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει εισαγωγικά στοιχεία γενικής αστρονομίας και αστροφυσικής, χειρισμό τηλεσκοπίων και παρατήρηση μέσα από αυτά, ουρανογραφία, εισαγωγή στην αστροφωτογράφηση κ.α.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα