Εναρμόνιση της θηλυκότητας μέσα από τον Ανατολίτικο χορό: Σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο

Εναρμόνιση της θηλυκότητας μέσα από τον Ανατολίτικο χορό: Σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο

Εναρμόνιση της θηλυκότητας μέσα από τον Ανατολίτικο χορό

Με την Μάριαμ Πρόκου

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου είστε καλεσμένες σε ένα σεμινάριο ανατολίτικου χορού

Ανατολίτικοι ρυθμοί που ξυπνούν το Γυναικείο Σώμα…
…χορευτικές κινήσεις που απελευθερώνουν τις αναστολές
και ενεργοποιούν τη μνήμη του Αρχέγονου Θηλυκού Χορού που όλες οι γυναίκες έχουμε μέσα μας….

Σιγά-σιγά, οι συναισθηματικές και σωματικές εντάσεις και οι νοητικές αντιστάσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της θηλυκής ενέργειας αποβάλλονται και η χορευτική μας θηλυκότητα αρχίζει να ρέει…

κι εκεί βρισκόμαστε σε ένα χώρο αποδοχής και  ελευθερίας
όπου το σώμα μας εκφράζεται μέσα από ένα παιχνίδισμα χαράς, αρμονίας και επικοινωνίας…

Ο Ανατολίτικος Χορός

Ο Ανατολίτικος Χορός λειτουργεί σαν μέσο Εκφρασης,  Εκτόνωσης και Συναισθηματικής Ανάπτυξης μέσα από συμβολικές κινήσεις . Στόχος να πετύχουμε τον απόλυτο έλεγχο των μελών του σώματος, τα οποία  ενώ κινούνται ανεξάρτητα το ένα απο το άλλο , καταλήγουν στο σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης χορευτικής ενότητας. Οι κινήσεις του ανατολίτικου χορού αλλάζουν συνεχώς βάρος , έτσι βοηθούν  το σώμα να  αναπτύξει   την νοημοσύνη του και τις ικανότητές του .

Σημαντικά εργαλεία  το Καθρέφτισμα, ο ρυθμός, ο συντονισμός-συγχρονισμός, η συμμετρία, η βλεμματική επαφή, η δημιουργία μιας κοινής κινησιολογικής γλώσσας, δομούν τον Ανατολίτικο χορό ως μέσο θεραπείας .

 Η Γυναίκα στον Ανατολίτικο Χορό

Είναι το πιο κοντινό είδος χορού στη Γυναικεία Φύση. Το γυναικείο σώμα απελευθερώνεται από ρόλους που το έχουν παγιδεύσει και μέσα σε αυτούς έχει ξεχαστεί και έτσι ανακαλύπτει και δοκιμάζει νέες ζωντανές μορφές εξέλιξης της ταυτότητάς του. Ολες οι γυναίκες μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να μάθουν και να νοιώσουν τις πανάρχαιες δυνάμεις του λικνίσματος των γοφών, της λεκάνης αλλά  και όλου του σώματος, αρκεί να παραμερίσουν τις αναστολές και  τα φρένα της Θηλυκότητάς τους.

Για να ξετυλίξει τον αισθησιασμό της η  γυναίκα, χορευτικά, δεν χρειάζεται να έχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία, ύψος, κιλά. Ο Ανατολίτικος Χορός δεν είναι είδος ανταγωνισμού αλλά ένας εκφραστικός χορός με νόημα και βάθος. Κάθε Γυναίκα έχει τον δικό της  ερμηνευτικό  ρόλο  και με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η προσωπικότητα της.  Ανακαλύπτει την πηγή της δύναμης της στο κέντρο της (Αφαλός-Κοιλιά) το σημείο δηλαδή του σώματος της όπου ρέει η Ενέργεια της Ισορροπίας της και  κατόπιν ενώνει την ενέργεια της με τη Γη, πάνω στην οποία χορεύει, ζωγραφίζοντας έναν  κύκλο με κέντρο την ύπαρξη της και τη γέννα της .

Η Πνευματική Διάσταση του Ανατολίτικου Χορού

Το Σώμα είναι ο ναός  για το χορό της κοιλιάς . Μέσα από την Ροή των   κυκλικών κινήσεων του σώματος βιώνουμε μια μορφή διαλογισμού που γαληνεύει το Μυαλό, την Ψυχή και το Πνεύμα , αγγίζοντας  μέχρι και τις αισθήσεις των θεατών…  σε ένα ταξίδι εσωτερικής ηρεμίας .Ο  Ανατολίτικος χορός  στην Πνευματική του μορφή είναι Ανοιγμα Αγάπης , Ευαισθησίας , Προσφοράς από την Λεπτή Φύση της Γυναίκας προς τη  Ζωή…….

Μάριαμ Πρόκου,  Καθηγήτρια Χορού-Χορογράφος-Χοροθεραπεύτρια

Δείτε ένα video με αποσπάσματα της διδασκαλίας

Πληροφορίες – Κράτηση θέσης

Women for Life

Γρηγορίου Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό

Ε info@womenforlife.gr

Τ 210 6740302

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα