Μπορεί το σεξ να είναι μια πνευματική εμπειρία;

sex pneymatiki empeiria

«Αν οι εραστές αγαπιούνται και παραδοθούν ο ένας στον άλλον, αν παραδοθούν σε αυτή τη στιγμή του παλμού, της δόνησης, της ενέργειας, και δεν τρομάξουν…. Επειδή είναι σαν θάνατος, όταν το σώμα χάσει τα όριά του, όταν το σώμα εξατμίζεται ως ύλη και απομένει μόνο η ενέργεια-ένας ανεπαίσθητος ρυθμός-είναι σαν να μην υπάρχεις. Μόνο μέσα στη βαθιά αγάπη, μπορεί να κινηθεί κανείς μέσα σ΄αυτό.

Ο έρωτας είναι σαν το θάνατο. Πεθαίνεις σε ό,τι αφορά την υλική σου υπόσταση, πεθαίνεις σε ό,τι αφορά αυτό που σκέφτεσαι ως σώμα και εξελίσσεσαι ως ενέργεια, ζωτική ενέργεια».

ΟΣΣΟ

Η μεγαλύτερη παρανόηση για το σεξ είναι ότι είναι απαγορευμένο, ότι είναι λάθος. Η αλήθεια είναι όμως πως το είναι ιερό.
Ως μια αγνή κοσμική ενέργεια, το σεξ είναι μια φυσική πράξη που μας συνδέει με το Θείο. Όχι μόνο δεν μας απομακρύνει από αυτό όπως επανειλημμένως έχουν ισχυριστεί πολλές θρησκείες αλλά μας φέρνει πιο κοντά. Το σεξ είναι η μεγαλύτερη δημιουργική μας δύναμη. Είναι η δύναμη που επιτρέπει να δημιουργούμε την ίδια τη ζωή. Πως είναι ποτέ δυνατόν αυτή η δύναμη να μην είναι ιερή;
Για να βιώσουμε όμως το σεξ σαν μια πνευματική εμπειρία και όχι απλά ως μια προσωρινή ηδονή, χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο που το βλέπουμε. Θα πρέπει να το δούμε ως μια ιερή πράξη ώστε να καταφέρουμε να το βιώσουμε ως τέτοια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχουμε εστιάσει υπερβολικά στην αποκορύφωσή του, στον οργασμό και όχι στο ταξίδι του. Το αποτέλεσμα είναι να βιώνουμε σύντομες ζωικές συνεδρίες οι οποίες στην πραγματικότητα μας απομακρύνουν από το πραγματικό νόημα και την ουσία αυτής της πράξης.

Όταν ο άνθρωπος βιώνει το σεξ ως μια πνευματική εμπειρία, τότε επέρχεται μια καθολική μεταμόρφωση που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του. Θα γνωρίσει τον/τη σύντροφό του σε νέα επίπεδα βάθους που ποτέ δεν είχε φανταστεί.
Πως θα το κάνετε όμως αυτό;

Ορίστε 6 βήματα για να μετατρέψετε το σεξ σε μια πνευματική εμπειρία

1. Αναγνωρίστε ότι είμαστε πνευματικά όντα που βιώνουν την ανθρώπινη εμπειρία.

Η πρωταρχική ουσία μας είναι πνευματική. Από εκεί ήρθαμε και εκεί θα πάμε

2. Αποδεχτείτε ότι εάν είστε η Θεία έκφραση αυτής της δύναμης, το ίδιο είναι και ο σύντροφός σας

Αφήστε τις διαφορές σας στην άκρη και επεκτείνετε την κατανόησή σας. Δείτε τον σύντροφό σας σαν ένα Θείο ον που είναι δίπλα σας για να συμπορευτείτε στο ταξίδι της ζωής

3. Δείτε τον/την σύντροφό σας ως μια μικρογραφία του Θείου

Τιμήστε την πράξη του σεξ και δείτε το σαν μια ιερή προσφορά, όχι προς την προσωπικότητα του συντρόφου σας, αλλά προς το θείο σπινθήρα που αντιπροσωπεύει. Προσπαθήστε να μην μένετε στη μορφή. Εστιάστε στην ενέργεια.

4. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον όπου το ιερό σεξ μπορεί να ανθίσει

Αυτή η ιερή πράξη πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις αισθήσεις. Βρείτε την κατάλληλη κουβέρτα ή σεντόνια που θα τα χρησιμοποιείτε μόνο για να τιμήσετε την ένωσή σας. Βάλτε απαλή μουσική. Τοποθετήστε όμορφα λουλούδια με απαλό άρωμα.

5. Προετοιμάστε το σώμα σας

Φροντίστε για την καθαρότητά του και προσθέστε έλαια της αρεσκείας σας. Φορέστε ένα ρούχο που ταιριάζει με αυτή την ιερή πράξη.

6. Και όταν είστε και οι δύο έτοιμοι…

Προχωρήστε στην ένωση. Να θυμάστε πως το νόημα βρίσκεται στο ταξίδι, όχι στον προορισμό. Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο νους του ανθρώπου σταματά, αδειάζει και συνδέεται με το κενό. Καθώς η σκέψη σταματά, ενωνόμαστε με την ύπαρξη. Αυτός είναι και ο λόγος, που πολλοί βιώνουν εκστατικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια του σεξ. Το σεξ είναι η χαρά που παίρνεις όταν δίνεις και όταν μοιράζεσαι. Είναι το σπάσιμο των ορίων σου και η ένωσή σου με τα πάντα. Απόλαυσέ το χωρίς ενοχές, χωρίς φόβο και χωρίς προκαταλήψεις.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα