Shakira: Η δύναμη της εκπαίδευσης μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο

Shakira: Η δύναμη της εκπαίδευσης μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο

Η δημοφιλής και βραβευμένη με βραβείο Grammy Shakira, είναι ένας άνθρωπος που έχει την ικανότητα να ξεπερνάει τα εμπόδια και να βρίσκεται πάντα στην κορυφή, με τα όμορφα ποπ τραγούδια της και τις εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις της .

Εκτός όμως από μια καταξιωμένη καλλιτέχνης, η Shakira είναι και παγκόσμιος πολίτης που έχει αφιερωθεί πλήρως στον ανθρωπισμό και ελπίζει να δείξει στον κόσμο ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται, μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους αν τους δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία. Έχει μάλιστα, αφιερώσει τον εαυτό της, εδώ και χρόνια, στο να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

«Ακούστε, είμαι γυναίκα. Είμαι Λατίνα. Δεν ήταν εύκολο για μένα να φτάσω στο σημείο όπου είμαι» δήλωσε η Shakira, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της.

“Η ύπαρξη στο Super Bowl είναι απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά. Ότι τα όνειρα ενός κοριτσιού από την Barranquilla της Κολομβίας μπόρεσαν και έγιναν πραγματικότητα. Θα είμαι εκεί, δίνοντας τα πάντα. ”

Η Shakira Isabel Mebarak γεννήθηκε στην Barranquilla της Κολομβίας, από γονείς λιβανέζικης, ισπανικής και ιταλικής καταγωγής. Ενδιαφέρθηκε για την παραδοσιακή μουσική της Μέσης Ανατολής και τον χορό της κοιλιάς από νεαρή ηλικία. Παρά τις προβλέψεις κάποιων ότι δεν θα μπορούσε να επιτύχει τίποτα σπουδαίο εξαιτίας του πολιτιστικού της υπόβαθρου, η Shakira κατάφερε να φτάσει γρήγορα στην κορυφή, τραγουδώντας στα αγγλικά και τα ισπανικά.

Εκτός από την κορυφή που βρέθηκε, κατόρθωσε και κάτι ακόμη: να βρει το δικό της χώρο στη λατινική μουσική βιομηχανία, στην οποία κυριαρχούσαν ιστορικά οι άντρες .

Στην αρχή της καριέρας της, η Shakira ίδρυσε το Ίδρυμα Pies Descalzos το 1997, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Η αποστολή του οργανισμού είναι να ” βελτιώσει τις μαθησιακές διαδικασίες” και να υποστηρίξει καινοτόμες εκπαιδευτικές υποδομές “. Το ίδρυμα έχει κατασκευάσει πολλά σχολεία σε πόλεις της Κολομβίας και έχει επηρεάσει περισσότερες από 80.000 ζωές.

Διαβάστε επίσης: Leonardo DiCaprio: Ένθερμος περιβαλλοντικός ακτιβιστής και φιλάνθρωπος

Να σημειωθεί ότι, περισσότερο από 1 εκατομμύριο παιδιά δεν φοιτούν στο σχολείο στην Κολομβία, καθώς η βία αποτελεί ένα από τα βασικά εμπόδια στην εκπαίδευση στη χώρα αυτή. Παρά τη σχετικά πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία το 2016, ομάδες ανταρτών και συμμορίες παραμένουν ενεργές, εκτοπίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Η Κολομβία δεν διαθέτει εκπαιδευτικά συστήματα για να συνεχίσει την εκπαίδευση των παιδιών που έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον οργανισμό Plan International.

Η Shakira βρίσκει κάθε ευκαιρία να υποστηρίξει την εκπαίδευση, σαν ένα μέσο προς τη σταθερότητα στην Κολομβία και στον κόσμο. Ως πρεσβευτής της UNICEF, έχει λάβει αμέτρητα βραβεία για τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες. Το 2017, υποστήριξε τον αγώνα για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας, τραγουδώντας στο φεστιβάλ του Παγκόσμιου Πολίτη στο Αμβούργο της Γερμανίας και καλώντας τους ηγέτες του κόσμου να υποστηρίξουν την εκπαίδευση.

«Η εκπαίδευση έχει πραγματικά μετασχηματιστική δύναμη», είπε στο κόκκινο χαλί του Παγκόσμιου Πολίτη. “Μεταμορφώνει όχι μόνο τους ανθρώπους που την λαμβάνουν, αλλά και τους γονείς τους και ολόκληρες κοινότητες».

“Νιώθω πραγματικά ότι, από την παροχή εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, παγκοσμίως, προκύπτουν τόσα θετικά αποτελέσματα, από την οικονομική ανάπτυξη μέχρι την κοινωνική σταθερότητα”, συνέχισε. “Αν θέλουμε πραγματικά έναν κόσμο με ειρήνη και με παγκόσμια σταθερότητα, πρέπει να αυξήσουμε την επένδυση στην εκπαίδευση”, είπε η Shakira.

Το είδαμε στο Global Citizen

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα