Τα 6 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι είστε μια πολύ ευαίσθητη ψυχή

Τα 6 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι είστε μια πολύ ευαίσθητη ψυχή

Σίγουρα θα έχετε ακούσει από πολλά άτομα ότι είστε πολύ ευαίσθητοι ή πολύ συναισθηματικοί. Σαν παιδί, πιθανότατα να κλαίγατε εύκολα, να είχατε μεγάλη φαντασία και να ήσασταν πολύ ήσυχο ή ντροπαλό. Μπορεί να έχετε ακόμη σκεφτεί ότι, ίσως και να υπάρχει κάτι λάθος με σας.

Λοιπόν, δεν υπάρχει. Απλά, μπορεί να είστε μια πολύ ευαίσθητη ψυχή και αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν θα πρέπει να ντρέπεστε καθόλου!

Οι ευαίσθητες ψυχές αισθάνονται πολύ βαθιά συναισθήματα, έχουν ενσυναίσθηση και εκτιμούν την λεπτή ομορφιά στον κόσμο.

Έχουν τεράστιες καρδιές, είναι σπουδαίοι ακροατές και είναι το καλύτερο είδος φίλου που όλοι θέλουν να έχουν.

Πώς ξέρετε εάν είστε μια πολύ ευαίσθητη ψυχή; Παρακάτω υπάρχουν 5 ενδείξεις ότι είστε.

1.Αισθάνεστε την αρνητικότητα πολύ έντονα

Σαν ευαίσθητη ψυχή, δεν αντέχετε τα αρνητικά συναισθήματα. Αυξημένες φωνές, οργή και σύγκρουση σας κάνουν να τρέχετε. Αισθάνεστε σχεδόν σωματικά άρρωστοι από τα αρνητικά συναισθήματα και επιθυμείτε την ησυχία και την ηρεμία. Αποφεύγετε επίσης τις αρνητικές εικόνες και τις ιστορίες των μέσων ενημέρωσης, καθώς και βίαιες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Η ευαίσθητη ψυχή σας δεν μπορεί να ανεχτεί να βλέπει βία και πόνο.

2. Έχετε εξαιρετική διαίσθηση

Τα συναισθήματά σας είναι σχεδόν πάντα σωστά. Φαίνεται να γνωρίζετε τα πράγματα χωρίς να σας τα έχουν πει και να αισθάνεσθε τα πράγματα που πρόκειται να συμβούν.

Διαβάστε επίσης: Τι χρειάζονται οι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι για να νιώσουν ευτυχισμένοι

Ξέρετε, μόλις εισέλθετε σε ένα δωμάτιο, ποια είναι η διάθεση του περιβάλλοντος. Είστε πολύ συντονισμένοι με τα συναισθήματα των άλλων και γνωρίζετε πώς νιώθουν πριν σας μιλήσουν.

3. Συχνά αισθάνεστε κουρασμένοι

Επειδή βομβαρδίζεστε συνεχώς από τα συναισθήματα των άλλων, κουράζεστε.

Κάποιες φορές, αισθάνεστε στραγγισμένοι ή εξαντλημένοι. Μπορεί να έχετε διαγνωστεί ακόμη και με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

4. Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε περιβαλλοντικά ερεθίσματα

Σας ταράζουν τα έντονα φώτα, οι έντονοι θόρυβοι και τα μεγάλα πλήθη. Δεν μπορείτε να ανεχτείτε τις έντονες μυρωδιές και τα τραχιά υφάσματα. Ρυθμίζετε το πρόγραμμα, το χρόνο και τις υποχρεώσεις σας έτσι ώστε, να αποφεύγετε τις χαοτικές ή υπερβολικά διεγερτικές καταστάσεις.

5. Είστε ευφάνταστα άτομα και έχετε μια ενεργή εσωτερική ζωή

Είστε εξαιρετικά δημιουργικό άτομο, ευφάνταστο, που ξέρει να αγαπά. Συχνά, επιλέγετε τις τέχνες ή κάποια άλλη καριέρα που σας επιτρέπει να έχετε μια δημιουργική διέξοδο. Αγαπάτε τα ζώα και απολαμβάνετε ιδιαίτερα τη σχέση σας με τα κατοικίδιά σας.

Στην πραγματικότητα, προτιμάτε να περιβάλλεστε από τα κατοικίδια ζώα σας περισσότερο από τους ανθρώπους. Έχετε μια πλούσια φαντασία και μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα, ονειρευόμενοι.

6. Οι άνθρωποι σας λένε πόσο ευαίσθητοι είστε

Οι άνθρωποι συχνά σχολιάζουν για το πόσο ευαίσθητοι είστε. Λένε ότι είστε υπερβολικά ευαίσθητοι ή ότι φοβάστε μήπως πληγωθείτε. Σας λένε επίσης ότι είστε ο καλύτερος ακροατής, γι’αυτό και έρχονται σε σας για να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.

Μόνο οι πολύ κοντινοί σας καταλαβαίνουν τη μοναδική σας ανάγκη να περνάτε χρόνο μόνοι με τον εαυτό σας, αποφεύγοντας τα πλήθη και τις συναισθηματικές εντάσεις.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα