Βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης παιδιών για τις μέλισσες

                     Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2018

 

  Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο “Κέντρο της Γης”!

 Tο The Bee Camp είναι μια εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που μέσω των τεχνών, εισάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο των επικονιαστών και των λουλουδιών. Εστιάζοντας στις μέλισσες, στοχεύει να εμπνεύσει την κοινωνική αλλαγή και να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά.

Ποιος κρέμασε τα λεμόνια στο δέντρο; Ποιος κάνει τα λουλούδια τα ανθίζουν; Είναι οι μέλισσες φίλες μας ή θέλουν να μας τσιμπήσουν; Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς τις μέλισσες; Αλήθεια … είναι μαύρες με κίτρινες ρίγες ή κίτρινες με μαύρες ρίγες;

Χορεύοντας, τραγουδώντας, παίζοντας θέατρο, ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας ντοκιμαντέρ έμπειροι εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες απαντήσουν σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα την άνοιξη του 2018 στο Κέντρο της Γης, στο Πάρκο Τρίτση.

Το The Bee Camp, με την υποστήριξη της Οργάνωσης Γη και του προγράμματος START- Create Cultural Change, διοργανώνει έναν κύκλο βιωματικών εργαστηρίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά 9-11 ετών.

Η μουσική, η παραγωγή βίντεο, το θέατρο, οι κατασκευές ,ο χορός και η ζωγραφική θα αποτελέσουν τις μεθόδους, μέσω των οποίων τα παιδιά θα μπορούν να εξερευνήσουν τη δική τους ουσιαστική σχέση με τη φύση. Μέσα από τις τέχνες, τα παιδιά γίνονται μέρος μιας βιωματικής διεπιστημονικής διαδικασίας με επίκεντρο τον μαθητή και αναπτύσσουν μια κατανόηση των σχέσεων ανάμεσα στους διαφορετικούς οργανισμούς.

10/3 Θέατρο: Γύρω γύρω όλοι

17/3 Μουσική: Πετάει πετάει η μέλισσα;

24/3 Ζωγραφική: Όταν οι μέλισσες έγιναν μπλε

31/3 Χορός: Όπου λουλούδι και χαρά, τα μελισσάκια πρώτα.

21/4 Κατασκευές: Φτιάξε κι εσύ ένα Air Bee and Bee!

28/4 Δημιουργία ντοκυμαντέρ: Φώτα – Κάμερα -Πετάμε!

Ώρες 10:00-13:00

 Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και προϋποθέτουν τη συμμετοχή και στα 6 βιωματικά εργαστήρια.

 

Πληροφορίες

The Bee Camp

www.thebeecamp.com

www.facebook.com/thebeecamp/

hello@thebeecamp.com

Για Δηλώσεις Συμμετοχής

Αγγελίνα Κανελλοπούλου

6976977981

kids@organizationearth.org

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα