Συμβολικός καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης – Εκδήλωση Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων.

Συμβολικός καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης - Εκδήλωση Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων.

Εθνικό Πάρκο λίμνης Κερκίνης – Φορέας διαχείρισης λίμνης Κερκίνης – Κερκίνη
620 55 Κάτω Πορόια
Τηλέφωνο. 23270 28004
Τηλεομ/πο: 23270 28005
Ηλ.Ταχ/μείο: info@kerkini.gr
www.kerkini.gr
Πληροφορίες: Χρ. Ιντζίδου

Υγρότοπος Κερκίνης – Ένας Υγρότοπος Παγκόσμιας Εμβέλειας

Η 2α Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα υγροτόπων καθώς υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 στην ιρανική πόλη Ραμσάρ η σύμβαση για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας. Για φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στους υγροβιότοπους (λίμνες, ποτάμια, κλπ) που βρίσκονται εντός πόλεων ή δίπλα σε αυτές θέλοντας να τονίσει την συνεισφορά των υγροτόπων σε ένα βιώσιμο μέλλον των πόλεων (Wetlands for a sustainable urban future).

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, συμμετέχοντας στη γιορτή για την Ημέρα Υγροτόπων προγραμμάτισε διάφορες δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τις αξίες των υγροτόπων.

Μία από τις δραστηριότητες είναι ο συμβολικός καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης καλεί και προσκαλεί τους φίλους της σε ένα συμβολικό καθαρισμό της λίμνης, στη περιοχή του φράγματος στο χωριό Λιθότοπος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00-12:00. Θα δοθούν γάντια και σακούλες στους συμμετέχοντες για την διευκόλυνση της δράσης. Επιπλέον, θα γίνει ενημέρωση από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια.

Αναχώρηση 9:00 από την Εθνική Τράπεζα με τα Ι.Χ.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

Πληροφορίες: Χρυσάνθη Ιντζίδου, 2327028004, 6973371778

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα