Συνέχισε να κοιτάς ψηλά

Συνέχισε να κοιτάς ψηλά

Εύκολο ή όχι, στη ζωή, σε μια απλή καθημερινή ημέρα, μπορεί να πελαγώσουμε και να νιώσουμε μόνοι κι αβοήθητοι. Εύκολο ή όχι μπορεί αυτή η αίσθηση να γίνει μία μόνιμη κατάσταση και να νιώθουμε πως η ζωή είναι ένα βάρος, πως εμείς μπορεί να είμαστε βάρος πως οι καταστάσεις μας πιέζουν, ο χρόνος τρέχει και δεν απολαμβάνουμε τη στιγμή.

Μερικές φορές ξεχνάμε ότι ζούμε και κάνουμε τα πράγματα μηχανικά σχεδόν ληθαργικά με μια δόση παραίτησης και έχοντας μια κρυφή επιθυμία να βγούμε από το παιχνίδι. Αυτό το έχουμε ονομάσει άγχος και είναι μια “φυσιολογική” κατάσταση της ζωής, το να μη θέλουμε και τόσο να τα ζήσουμε όλα αυτά…

Ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα. Σας προτείνουμε να αφήσετε ότι κάνετε αυτή τη στιγμή, να πάρετε μια βαθιά ανάσα, να βάλετε τα ακουστικά σας, να καθίσετε κάπου αναπαυτικά και να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί. Είναι μια ιδέα που υλοποίησε ο  Christophe Anagnostopoulos. Μια ιδέα η οποία μας βγάζει σε δευτερόλεπτα από τον μικρόκοσμό μας και μας δείχνει ότι… δεν είμαστε μόνοι! Δεν ήμασταν και ποτέ δε θα είμαστε, ακόμα και αν κανένα ανθρώπινο ον δεν εμφανίζεται στο video. Η αίσθηση που μας αφήνει είναι ότι όλοι και όλα στο Σύμπαν είμαστε ένα.

Πηγή: vimeo.com

https://enallaktikiagenda.gr/1113

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα