Σκέψεις σε ένα αναπηρικό καροτσάκι

Σκέψεις σε ένα αναπηρικό καροτσάκι

Έβλεπα τις προάλλες μία ρομαντική κομεντί στην τηλεόραση και μπήκα τόσο πολύ στον ρόλο της πρωταγωνίστριας.Φαντάστηκα τον εαυτό μου όμορφο λυγερό και ευλύγιστο. Φορούσα ένα υπέροχο καλοραμμένο φόρεμα πάνω μου όπου αναδείκνυε την καλλίγραμμη σιλουέτα μου.Τα μαλλιά μου ανέμιζαν στον χορό των αστεριών με σύνοδο την αδερφή ψυχή μου. Ω Θεέ μου ήταν τόσο όμορφος που δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το βλέμμα μου από πάνω του. Μέσα στα μάτια του έβλεπα την πανσέληνο και στα αυτιά μου άκουγα ψιθυριστά τους όρκους του έρωτά του. Το ότι με ποθεί και πως θα με αγαπά για πάντα.

Και τι δεν θα έδινα αυτό να ήταν αλήθεια!!

Μπαίνοντας οι τίτλοι τέλους της ταινίας τα μάτια μου καρφώθηκαν στα πόδια μου όπως καρφώθηκαν και αυτά στο αναπηρικό μου καροτσάκι.

Άραγε μου επιτρέπεται να κάνω όνειρα ή πρέπει και ο νους μου να καρφωθεί και αυτός στις ρόδες μου;

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό πως έχω δικαίωμα να αγαπήσω και να αγαπηθώ ή η σκέψη σας φτάνει μέχρι εκεί που δεν περπατάω; Έχετε σκεφτεί ποτέ πως άνθρωποι σαν εμένα με ιδιαιτερότητα έχουν ανάγκη να ερωτευθούν ή ο έρωτας για εμάς είναι απαγορευμένος; Έχετε ποτέ φανταστεί πως μπορεί να αξίζει ένας άνθρωπος σαν εμένα ένα ταίρι γεμάτο ανιδιοτέλεια, έρωτα και πάθος ή αυτό συμβαίνει μόνο στα παραμύθια; Αν με βλέπατε στο πλευρό ενός άντρα, του παιδιού σας, του φίλου σας, του γνωστού σας θα χαιρόσασταν για εμάς ή θα λέγατε πως είναι μια τρέλα;

Θα αναρωτιέστε σίγουρα γιατί μονολογώ και που θέλω να καταλήξω…

Διαβάστε επίσης: Δεν ήξερα πόση δύναμη είχα μέχρι που συγχώρεσα κάποιον που δεν μου ζήτησε ποτέ συγνώμη

Σκέφτομαι τώρα τελευταία με ποιον τρόπο θα μπορούσε το δικό μου μάθημα από την ζωή να επηρεάσει το δικό σου. Αν η δική μου ζωή μπορεί να σε διδάξει κάτι καλό και η δική σου να διδάξει σε εμένα. Σκέφτομαι αν συναντηθούν τα βλέμματά μας αν μπορούμε με κάποιον τρόπο να κάνουμε καλό στην ανθρωπότητα. Εγώ να μάθω να πιστεύω στην καλοσύνη μέσα από εσένα και εσύ να αποκτήσεις ενσυναίσθηση μέσα από εμένα. Σκέφτομαι πως ο σεβασμός και η αγάπη στο διαφορετικό μπορεί να μας εξελίξει σαν ενέργειες γιατί η ενέργεια δεν έχει ιδιαιτερότητες αλλά προάγει την ισότητα στην αξία. Σκέφτομαι πως όταν καταφέρεις να αποδεχτείς εμένα θα καταφέρεις να αποδεχτείς και εσένα και τότε μπορεί να γίνουμε και φίλοι… όταν νιώσω ασφάλεια μέσα από την αγάπη σου και την αποδοχή σου. Τότε ίσως να καταλάβουμε όλοι πως είμαστε ίσοι και πως έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα στην ζωή. Ίσως τότε να με σεβαστείς και να με αφήσεις να ζήσω δίχως να με κρίνεις, να με αγνοείς ή να με πληγώνεις.

Εδώ που είμαι τώρα μπορεί να βρεθείς και εσύ και εκεί που είσαι εσύ να βρεθώ και εγώ. Τίποτα σε αυτή την ζωή δεν είναι σταθερό… ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ!

Μα πάντα θυμάμαι πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά και αν δεν πάνε δεν είναι τότε το τέλος.

Θεώνη Καράμπαλη
Πιστοποιημένη Σύμβουλος της μεθόδου Θήτα

https://www.instagram.com/karabali_theoni/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα