Πώς ένας σκύλος – διασώστης σώζει ένα παγιδευμένο άνθρωπο βαθιά κάτω από το χιόνι (βίντεο)

Πώς ένας σκύλος – διασώστης σώζει ένα παγιδευμένο άνθρωπο βαθιά κάτω από το χιόνι (βίντεο)

Πολλές είναι οι ειδήσεις που φτάνουν καθημερινά στα αυτιά μας, για ευαίσθητους και φιλόζωους ανθρώπους που σώζουν τις ζωές μικρών ζώων που εγκαταλείπονται συχνά από τους σκληρούς ιδιοκτήτες τους.

Πολλά είναι τα σκυλάκια και τα γατάκια που χάνουν τη ζωή τους στο βωμό της αδιαφορίας ή της σκληρότητας των ανθρώπων.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου είναι τα ζώα, αυτά που σώζουν τους ανθρώπους και δεν είναι και λίγες οι ιστορίες που έχουμε ακούσει όπου, σκυλιά, για παράδειγμα, έσωσαν τη ζωή ανθρώπων, πολλές φορές, χάνοντας ακόμη και τη δική τους ζωή.

Εκτός από τα ζώα συντροφιάς, λοιπόν, που όλοι μας γνωρίζουμε την αφοσίωση που έχουν για τους κηδεμόνες τους, υπάρχουν και κάποια άλλα σκυλιά, τα σκυλιά διάσωσης, που αποτελούν μια ξεχωριστή φυλή, σκυλιών – συντρόφων, που έχουν εκπαιδευτεί, ακριβώς, για να σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Η φιλανθρωπική ομάδα διάσωσης Mountain Rescue Search Dogs England είναι μια οργάνωση που εκπαιδεύει σκυλιά, για να βοηθούν στην αναζήτηση ευάλωτων ατόμων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και μπορεί να παγιδευτούν λόγω των χιονοστιβάδων μέσα στο χιόνι ή τους έχουν συμβεί, άλλου είδους ατυχήματα.

Πρόσφατα, η ομάδα, με ανάρτησή της στο twitter, μοιράστηκε ένα εκπαιδευτικό βίντεο, όπου παρουσιάζει τον Flo, έναν εκπαιδευμένο σκύλο, να σώζει έναν παγιδευμένο άνθρωπο, στο χιόνι.

Στο βίντεο, ο Flo γαυγίζει και χρησιμοποιεί τα πόδια του για να σκάψει το συσσωρευμένο χιόνι, πριν επιχειρήσει να φτάσει στο άτομο που έχει θαφτεί κάτω από αυτό.

Αν και το υλικό του βίντεο δεν είναι από πραγματική διάσωση, ωστόσο, μας δίνει μια ιδέα του πώς γίνεται μια διάσωση, από ένα σκύλο διασώστη όπως είναι ο Flo και επίσης, πόσο σημαντικά είναι τα σκυλιά σε πραγματικά ατυχήματα που σχετίζονται με τα βουνά και το χιόνι και ακόμη ότι, η εκπαίδευση των σκυλιών είναι απαραίτητη για τη σωτηρία ζωών.

Στην ιστοσελίδα της η Mountain Rescue Search Dogs England γράφει: «Ο Flo είναι ένας πολύ έξυπνος, σίγουρος για τον εαυτό του νεαρός σκύλος, με αξιοσημείωτη εργασιακή ηθική και κατεύθυνση».

Το παρακάτω εκπαιδευτικό βίντεο δείχνει πώς ο σκύλος διάσωσης Border Collie Flo είναι σε θέση, να σώσει κάποιον που βρίσκεται παγιδευμένος βαθιά, κάτω από το χιόνι.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα