Ένα σμήνος μελισσών ακολούθησε αυτοκίνητο για δύο ημέρες για να διασώσει τη βασίλισσά του που είχε παγιδευτεί

Ένα σμήνος μελισσών ακολούθησε αυτοκίνητο για δύο ημέρες για να διασώσει τη βασίλισσά του που είχε παγιδευτεί

Ένα δυνατό μάθημα αφοσίωσης έδωσαν οι μέλισσες δείχνοντάς μας ότι, όταν πρόκειται για τον ηγέτη τους, η αφοσίωσή τους δεν γνωρίζει όρια.

Η Carol Howarth στάθμευσε το αυτοκίνητό της στην πόλη Haverfordwest της Ουαλίας για να κάνει τα ψώνια της, χωρίς να μπορεί να φανταστεί, το χάος που θα προέκυπτε κατά την απουσία της.

Την ώρα λοιπόν που η γυναίκα έκανε τα ψώνια της, ένα σμήνος από 20.000 περίπου μέλισσες, κατέκλυσε το τζάμι του αυτοκινήτου της και δεν έφευγε από εκεί.

Ένας ντόπιος, βλέποντας το περιστατικό και αντιλαμβανόμενος ότι αυτό θα μπορούσε να έχει δυσάρεστη εξέλιξη, κάλεσε μια ομάδα μελισσοκόμων, προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση.

«Ήταν εκπληκτικό» είπε ο άνδρας, «καθώς οδηγούσα, έβλεπα το μεγάλο καφέ σφουγγάρι. Πολλοί άνθρωποι κοιτούσαν έκπληκτοι, τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και αρκετοί έβγαζαν φωτογραφίες. Ανησύχησα, καθώς το αυτοκίνητο βρισκόταν στη μέση της πόλης, έξω από μία παμπ και θα μπορούσε κάποιος να κάνει κάποια ανόητη κίνηση που θα μπορούσε να κοστίσει στον ίδιο ή σε κάποιον άλλον ή που θα μπορούσε να βλάψει τις μέλισσες».

Με τους μελισσοκόμους να αναλαμβάνουν την επίλυση του προβλήματος και την Carol Howarth να επιστρέφει στο αυτοκίνητό της, φάνηκε ότι το θέμα είχε επιλυθεί.

Όμως, όχι!

Οι μέλισσες κατάφεραν και πάλι να την εντοπίσουν.

«Την επόμενη μέρα συνειδητοποίησα ότι μερικές μέλισσες με είχαν ακολουθήσει στο σπίτι», είπε η Howarth. Έτσι, κάλεσε τους μελισσοκόμους, που έφτασαν ξανά, έτοιμοι για διάσωση.

«Νομίζουμε ότι, κάτι στο αυτοκίνητο είχε προσελκύσει τη βασίλισσα, ίσως κάτι γλυκό και βρίσκοντας ένα κενό στη λεπίδα του υαλοκαθαριστήρα ή ίσως και στον μεντεσέ, παγιδεύτηκε», λέει ο μελισσοκόμος Ρότζερ Μπερνς. “Το σμήνος των περίπου 20.000 μελισσών, την ακολούθησε και κάθισε γύρω από το σημείο που είχε παγιδευτεί η βασίλισσά τους.”

Η βασίλισσα απελευθερώθηκε χωρίς να τραυματιστεί κανείς και το ζήτημα έληξε.

Ο Μπερνς είπε ότι αυτό, ήταν το πιο περίεργο περιστατικό με μέλισσες που είχε δει στα 30 χρόνια του ως μελισσοκόμος. “Είναι φυσικό να ακολουθούν τη βασίλισσά τους, αλλά είναι πολύ περίεργο να την ακολουθήσουν για δύο συνεχόμενες ημέρες.”

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα