Σωματικά “καμπανάκια” που υποδεικνύουν άγχος

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι προκλήσεις της εργασίας και γενικότερα οι στρεσογόνες συνθήκες ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως με το άγχος πλέον να παίρνει τη μορφή «μάστιγας».
Πολλές φορές μάλιστα, η εν λόγω «μάστιγα» μπορεί να χτυπήσει την πόρτα μας, χωρίς εμείς οι ίδιοι να το έχουμε καταλάβει, κάτι το οποίο ωστόσο δε συμβαίνει με τον οργανισμό μας, ο οποίος φυσικά έχει την ικανότητα να… «ανιχνεύσει» τα πάντα.
Παρακάτω ακολουθούν τρία από τα ίσως πιο «κλασικά» σωματικά καμπανάκια που υποδεικνύουν ότι πιθανόν μπορεί να έχετε πολύ στρες χωρίς να το καταλαβαίνετε.
1. Απώλεια μαλλιών
Μια περίοδος με έντονο στρες, ή ακόμα και ένα ξαφνικό συμβάν το οποίο μπορεί να σας προκάλεσε κάποιου είδους «σοκ» είναι ικανό να έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση των μαλλιών σας για κάποιο διάστημα. Το διάστημα αυτό μπορεί να είναι ακόμη και έξι μήνες.
2. Πόνος στο στόμαχι
Ίσως έχει συμβεί και σε εσάς, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά σωματικά καμπανάκια που υποδεικνύουν άγχος. Πόνοι στο στομάχι. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι δεν παίζει ρόλο η διατροφή σας και οι πόνοι στο στομάχι συνεχίζονται, ζητήστε τη βοήθεια ειδικού.
3. Εξανθήματα στο σώμα
Μια περίοδος έντονου άγχους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν διάφορα εξανθήματα στο δέρμα σας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πιθανόν το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί και ίσως χρειάζεται βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη ενός ειδικού θα σας βοηθήσει.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα