Το Στάδιο Τρία του Αναζητητή

Το Στάδιο Τρία του Αναζητητή

“Το Στάδιο Τρία ονομάζεται “Συνείδηση του Θαύματος και της Δυνατότητας”.
Όταν ένας αναζητητής, που βρίσκεται στο μονοπάτι επιστροφής προς τον πραγματικό εαυτό του – προς το πεπρωμένο του – , αφήσει τη ζωή του Σταδίου Ένα και πάρει την απόφαση να προσηλωθεί στο μονοπάτι προς τη ζωή που προορίζεται για αυτόν στο Σημείο Επιλογής του Σταδίου Δύο, αναπόφευκτα θα φτάσει στο Στάδιο Τρία.

Αυτή είναι η στιγμή που αρχίζει να βλέπει ότι εκεί έξω υπάρχει ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από αυτόν που ήξερε.
Είναι ένα απίστευτο σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα ανθρώπινο πλάσμα. Απλώς σκέψου το.
Ο αναζητητής άφησε τα δεσμά του πλήθους και κάνει πράγματα με έναν πολύ πιο αυθεντικό τρόπο. Οι περιορισμοί έχουν αρθεί. Είναι έτοιμος να παίξει με τη δυνατότητα.
Συλλογίζεται τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές που αισθάνεται ότι είναι σωστές γι’ αυτόν, άσχετα από το τι πιστεύουν οι άλλοι. Είναι αληθινός με τον εαυτό του.
Επίσης πηγαίνει βαθύτερα μέσα στον εαυτό του από ,ό,τι πριν, κοιτάζοντας τους φόβους του, τη στάση του και όλους τους τρόπους βάσει των οποίων μπορεί να διάγει τη ζωή του· το περιβάλλον του του έχει διδάξει να πιστεύει ότι αυτός είναι ο τρόπος επιτυχίας στον κόσμο. Είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές, σίγουρα. Αλλά είναι επίσης η ώρα του μεγάλου ενθουσιασμού”.

“Πώς κι έτσι;”

“Επειδή αρχίζει πραγματικά να βλέπει την αλήθεια. Αρχίζει να εκτιμά ότι αυτός ο κόσμος μας είναι ένα θαύμα. Είναι ένα υπέροχο σύμπαν θαυμάτων και δυνατοτήτων. Ναι, σε αυτό το στάδιο ο αναζητητής αφήνει το “γνωστό”, τον τόπο όπου ζούσε τη ζωή του μέχρι εκείνη τη στιγμή, και περπατά κατευθείαν μέσα στο άγνωστο, έναν τόπο αβεβαιότητας και μυστηρίου.

Και φυσικά αυτό θα προκαλέσει φόβο, επειδή τα ανθρώπινα πλάσματα πάντοτε αισθάνονται φόβο, όταν αφήνουν την περιοχή άνεσής τους.

Αλλά οι νέες πιθανότητες ζουν μόνο μέσα στο βασίλειο του αγνώστου. Τίποτα καινούριο δεν ζει στο βασίλειο του γνωστού επειδή, εάν ζούσε, δεν θα ήταν καινούριο, έτσι δεν είναι;”

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma “Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα