Ας σταματήσουμε να “φρενάρουμε” μόνοι μας τα καλά της ζωής

«Έχεις επιχειρήσει να κατακτήσεις το μεγαλείο; Τότε τράβα μπροστά. Το να γυρνάς πίσω χαλαρώνει την αποφασιστικότητα».

Τόμας Έρισον

Μια μαθήτρια στην τάξη αυτοΰπνωσης που δίδασκε η Σούζαν παραπονέθηκε πως μετά την εφαρμογή της μεθόδου για απώλεια βάρους πήρε δύο κιλά. «Πες μου την τεχνική που ακολούθησες», είπε η Σούζαν.

«Να, κάθισα, έκλεισα τα μάτια μου και άρχισα τη μέθοδο της αυτοΰπνωσης», απάντησε η μαθήτρια. «Τι υποβολές χρησιμοποίησες;» «Είπα αυτά που είπαμε στην τάξη την περασμένη εβδομάδα: «Οι ώμοι μου γίνονται βαρύτεροι…τα πόδια μου γίνονται βαρύτερα…»

Όταν επιχειρούμε να εφαρμόσουμε τη θετική σκέψη και δεν έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε όχι τις αρχές, που πάντα λειτουργούν, αλλά τον τρόπο με τον οποίο τις εφαρμόζουμε.

Μπορεί να προσευχόμαστε, να οραματιζόμαστε ή να επιδιώκουμε ένα αποτέλεσμα συνειδητά, ενώ υποσυνείδητα να βεβαιώνουμε το αντίθετο.

Προσευχόμαστε για μεγαλύτερη αφθονία και μετά αφήνουμε το νου μας να πλέει μέσα σε πανικό μόλις δούμε ένα δυσοίωνο τίτλο σε μια εφημερίδα.

Οραματιζόμαστε μια πιο ικανοποιητική σχέση και μετά αφήνουμε το νου μας να απορροφηθεί από τηλεοπτικές εκπομπές που μας πετούν στα μούτρα το βόρβορο των πιο αρρωστημένων σχέσεων.

Κάνουμε μια βεβαίωση για καλή υγεία και μετά αρχίζουμε να λέμε την ιστορία της αρρώστιάς μας σε όποιον βρεθεί μπροστά μας. Επιμένουμε ότι θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον και απασχολούμε τον εαυτό μας με γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν.

Δεν είναι να απορεί κανείς που προχωράμε σκαμπανεβάζοντας σαν τη βάρκα σε τρικυμία, αφού οδηγούμε με το πόδι στο γκάζι και στο φρένο ταυτόχρονα!

Για να προχωρήσουμε μπροστά είναι απαραίτητο να μην ακυρώνουμε όποια καλή δουλειά έχουμε κάνει, τροφοδοτώντας το μυαλό μας με σκέψεις και λόγια για το αντίθετο.

Παρατήρησε και συνειδητοποίησε και τις πιο ανεπαίσθητες ακόμα σκέψεις, συναισθήματα και ενέργειες που αναιρούν το καλό που προσπαθείς να δημιουργήσεις.

Γύρνα συνεχώς πίσω σ’ αυτό που θέλεις. Το όχημά σου θα αρχίσει πραγματικά να ταξιδεύει, όταν πάρεις το πόδι σου από το φρένο.

«Βοήθησε να είναι μαζί στο μονοπάτι μου ο νους και η καρδιά μου. Βοήθησέ με να μένω πιστός στο όραμά μου».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «μια βαθιά ανάσα ζωής» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα