Στάσεις λεωφορείων μεταμορφώνονται σε βιβλιοθήκες!

Στάσεις λεωφορείων μεταμορφώνονται σε βιβλιοθήκες!

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο χρόνος αναμονής στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ όμως, μοιάζει χαμένος χρόνος και αρκετές φορές δεν περνάει με τίποτα! Πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο αυτό; Ένα βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερος σύντροφος, αλλά δεν το έχουν σκεφτεί όλοι…

Ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, πρωτοτυπεί και φέρνει μια νέα πρόταση στην Ελλάδα!

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου», μεταμόρφωσε τις στάσεις της λεωφορειακής γραμμής 64, που συνδέει το Φίλυρο με τη Θεσσαλονίκη, σε ανοιχτές- δανειστικές βιβλιοθήκες! Οι στάσεις μετατράπηκαν με μερικές παρεμβάσεις σε στεγασμένους χώρους, με όμορφες βιβλιοθήκες σε σχήμα δέντρου και γαλάζιες οροφές που θυμίζουν ουρανό.

Έπειτα γέμισαν βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες που προσφέρθηκαν από τη δημοτική βιβλιοθήκη, την ένωση λογοτεχνών, τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου, αλλά και των πολιτών που μπορούν ελεύθερα να τοποθετούν τα βιβλία στα ράφια ώστε να είναι τα κλαδιά του «δέντρου- βιβλιοθήκη» πάντα γεμάτα!

Το επιβατικό κοινό, μπορεί να περάσει τον χρόνο της αναμονής διαβάζοντας ένα βιβλίο και να το πάρει μαζί του για τη διαδρομή, αφήνοντάς το στην στάση αποβίβασης, χωρίς γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, που θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και να δώσει κίνητρο σε όλο και περισσότερους να υιοθετήσουν μια πιο οικολογική ρουτίνα για την καθημερινή τους μετακίνηση, χωρίς να νιώθουν ότι χάνουν πολύτιμο χρόνο!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα