Στέγη για πάνω από 300 προσφυγόπουλα από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Στέγη για πάνω από 300 προσφυγόπουλα από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη θα στεγάσει 321 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσα σε έξι μήνες, ανακοινώνει ότι από δωρεές που έγιναν σε Ελλάδα και εξωτερικό, μπορεί άμεσα να παρέχει στήριξη σε 321 ανήλικα παιδιά προσφύγων που έφτασαν στη χώρα μας ασυνόδευτα. Μέσα από την πρωτοβουλία «Giving for Greece», ενός προγράμματος για την στήριξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φτάνουν στη χώρα μας, θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα και δυο ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο πρώτος ξενώνας, στο κέντρο της Αθήνας ήδη ανακαινίστηκε και θα υποδεχτεί 16 ανήλικα αγόρια 12- 15 ετών. Ο ξενώνας αυτός θα λειτουργεί υπ’ ευθύνη της ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση». Ο δεύτερος, θα είναι μεγαλύτερος, θα χωρά 30 ασυνόδευτα παιδιά και τη λειτουργία του θα αναλάβει η ΜΚΟ Praxis.

Παράλληλα,η «Praxis» και «Arsis»– Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που στηρίζουν με το εθελοντικό έργο των μελών τους τους πρόσφυγες, θα συνεχίσουν τη διατήρηση 6 κέντρων φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, οι «Γιατροί του Κόσμου», θα λάβουν επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών της δομής φιλοξενίας στην Παιανία. Επιπλέον, μέσω της «Μετάδρασης», 30 οικογένειες θα στηριχθούν οικονομικά, ώστε να αναλάβουν την αναδοχή ασυνόδευτων προσφύγων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επανένωσής τους με τις οικογένειές τους.

Ένα παράδειγμα ανθρωπιάς συνεχίζουν να δίνουν όσοι εθελοντικά βοηθούν, στηρίζουν πρακτικά και οικονομικά τις δράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών! Βοηθούν να στρέψουν αυτά τα παιδιά το βλέμμα στο μέλλον, να ξαναβρουν τη χαμένη παιδικότητά τους που χάθηκε μέσα στους ήχους και στις εικόνες του πολέμου.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα