Στιγμή αληθινού αθλητικού πνεύματος στους Ολυμπιακούς του Ρίο: Μαθήματα ανθρωπιάς!

Στιγμή αληθινού αθλητικού πνεύματος στους Ολυμπιακούς του Ρίο: Μαθήματα ανθρωπιάς!

Ολυμιακό πνεύμα: Ένας τρόπος ζωής

Να ονειρεύεσαι έναν καλύτερο κόσμο

Να μοιράζεσαι το όραμα

Να εμπνέεις ολοκλήρωση

Να βάζεις τα δυνατά σου

Να πιστεύεις στην αλήθεια

Να γιορτάζεις για την ανθρωπότητα

Να σέβεσαι τον καθένα

Να προωθείς την ειρήνη

Να είσαι ο εαυτός σου

Να πηγαίνεις τον κόσμο ένα βήμα μπροστά

Θα σταματούσατε να βοηθήσετε έναν συναθλητή σας που έπεσε, σε αγώνα δρόμου 5000 μέτρων, στους Ολυμπιακούς αγώνες; Οι περισσότεροι όχι, αλλά σε μια στιγμή που ανυψώνει το πνεύμα του ολυμπισμού, κάποια το έκανε!

Η αθλήτρια Νίκη Χάμπλιν, από τη Νέα Ζηλανδία, στα μισά του αγώνα έπεσε, παραπατώντας στα πόδια της Αμερικανής αθλήτριας Άμπευ Ντ’ Αγκοστίνο, έχοντας μπροστά 2000 μέτρα για την γραμμή του τερματισμού. Η Ντ’ Αγκοστίνο, αντί να κοιτάξει την προσωπική της πρόκριση, σταμάτησε να βοηθήσει την συναθλήτριά της που έπεσε στο έδαφος, χτυπώντας τον ώμο της.

Τα πλάνα από τις κάμερες, δείχνουν την Αμερικανή αθλήτρια να βοηθάει την Χάμπλιν, αλλά ανακάλυψε τότε ότι είχε χτυπήσει τον δικό της αστράγαλο. Η Νίκη Χάμπλιν, προσπάθησε να ανταποδώσει την βοήθεια που δέχτηκε.Όταν οι δύο αθλήτριες ξαναμπήκαν στον αγώνα, η Ντ’ Αγκοστίνο κατέρρευσε και ζήτησε από την Χάμπλιν να την αφήσει και να συνεχίσει μόνη.

Τελικά και οι δύο αθλήτριες συνέχισαν να τρέχουν, παρά τους τραυματισμούς. Η Νίκη Χάμπλιν έφτασε πρώτη στον τερματισμό, όπου περίμενε την συναθλήτριά της.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα