Τι συμβαίνει στη ζωή μας όταν επιλέγουμε να καλωσορίζουμε την κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στη ζωή μας όταν επιλέγουμε να καλωσορίζουμε την κάθε μέρα

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στον κόσμο: εκείνοι που καλωσορίζουν την κάθε μέρα κι εκείνοι που ξυπνάνε κακόκεφοι, σαν να βούλιαξαν τα καράβια τους.

Η γυναίκα μου είναι το τέλειο παράδειγμα του ανθρώπου που ξυπνάει κάθε μέρα και λέει: «Καλημέρα κόσμε, η μέρα σήμερα θα είναι σπουδαία!» Πιστεύει με όλη της την καρδιά ότι αν καλωσορίζεις την κάθε μέρα, θα νιώθεις λιγότερες τύψεις στη ζωή σου επειδή θα έχεις ήδη ξεκινήσει τη μέρα σου με χαρά και έμπνευση.

Σε αυτό το σημείο ίσως καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το καλωσόρισμα της κάθε μέρας είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητας και ότι όλα εξαρτώνται από τη φτιάξη της προσωπικότητάς μας.

Αν και αυτό μπορεί να ισχύει σε κάποιο βαθμό, έχω συνειδητοποιήσει πια ότι το καλωσόρισμα της μέρας βασίζεται και σε χειροπιαστές συμπεριφορές που μπορεί να τις μάθει και να τς υιοθετήσει ο καθένας από εμάς. Με άλλα λόγια, υπάρχει ελπίδα για όλους μας! Το κλειδί είναι να ανακαλύψετε τι είναι πιο αποδοτικό για εσάς ως άτομο, προσωπικά, και μετά να δημιουργήσετε μια πρωινή ρουτίνα που τελικά θα σας γίνει συνήθεια.

Στη συνέχεια θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές με τις οποίες αξίζει ίσως να πειραματιστείτε καθώς θα σκέφτεστε πώς σας αρέσει να καλωσορίζετε την κάθε μέρα.

Πρώτα πρώτα, δοκιμάστε την αφύπνιση από την αγαπημένη σας μουσική αντί από το ενοχλητικό κουδούνισμα ή βουητό του ξυπνητηριού – είναι κάτι πολύ απλό με τη σημερινή τεχνολογία και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ολόκληρη περιουσία.

Διαβάστε επίσης: Η αλλαγή θα έρθει όταν πάρεις τα κλειδιά της ζωής στα χέρια σου

Μετά, τακτοποιήστε το κρεβάτι σας για να νιώσετε παραγωγικοί από την πρώτη στιγμή – μπορεί να μοιάζει κοινότοπο, αλλά λειτουργεί.

Ύστερα κάντε λίγες ελαφριές ασκήσεις για ν’αρχίσει να κυκλοφορεί το αίμα, έστω λίγο επιτόπιο τροχάδην ή μερικές εκτάσεις και διατάσεις επί πέντε λεπτά – θα εκπλαγείτε με την άμεση έκρηξη ενέργειας που θα σας προσφέρουν.

Τέλος, φάτε κάτι υγιεινό – αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια καθώς θα προχωράει το πρωί. Κάθε συνδυασμός από τέτοιες ενέργειες για το καλωσόρισμα της μέρας, μαζί με άλλες που ίσως σκεφτείτε να προσθέσετε, θα σας βοηθήσει να φέρετε το σώμα και το μυαλό σας σε ετοιμότητα και να βρεθείτε πιο γρήγορα σε μια νοητική κατάσταση χωρίς τύψεις.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ξυπνάμε συνοφρυωμένοι.

Αν το καλωσόρισμα της μέρας είναι η φόρμουλα της ευτυχίας – και αν ευτυχία είναι, ουσιαστικά, η κατάσταση όπου δεν έχουμε τύψεις – τότε ακούγεται πολύ λογικό να κάνουμε προτεραιότητα το καλωσόρισμα της μέρας.

Ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τρόπο που είμαστε φτιαγμένοι, μπορούμε να αλλάξουμε το πώς υποδεχόμαστε κάθε πρωί.

Καλωσορίστε την κάθε μέρα και δείτε πώς αλλάζει τη νοοτροπία σας για τη ζωή.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Marc Muchnick «Δεν μετανιώνω ξανά!» από τις εκδόσεις Θέσις

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα