Τι θα συμβεί αν κάνουμε τα συνηθισμένα πράγματα με ασυνήθιστο τρόπο

Τι θα συμβεί, αν κάνουμε τα συνηθισμένα πράγματα με ασυνήθιστο τρόπο

Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον Κάρβερ έζησε μια ενδιαφέρουσα ζωή. Αν θέλετε να μάθετε από τους πραγματικούς γίγαντες της ιστορίας, μπορείτε να μάθετε πολλά από τη ζωή του Κάρβερ. Κάποτε είπε: «Όταν μπορείς να κάνεις τα συνηθισμένα πράγματα της ζωής με ασυνήθιστο τρόπο, θα τραβήξεις την προσοχή του κόσμου».

Αν αποκτήσετε τη συνήθεια να κάνετε τα συνηθισμένα πράγματα της ζωής με ασυνήθιστο τρόπο, όχι μόνο θα τραβήξετε την προσοχή του κόσμου, αλλά αυτό θα σας εξασφαλίσει μια ενδιαφέρουσα ζωή – μια ζωή που καθημερινά θα σας προσφέρει ικανοποίηση.

Εσείς κι εγώ αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας στα συνηθισμένα πράγματα. Συχνά, επειδή αυτά τα πράγματα δεν φαίνονται σημαντικά, τα κάνουμε χωρίς να τα πολυσκεφτούμε.

Απομονωμένα, τα συνηθισμένα πράγματα πιθανότατα δεν είναι πολύ σημαντικά. Ωστόσο, όταν απαριθμείτε τα συνηθισμένα πράγματα κα τα βάλετε το ένα πίσω από το άλλο, γίνονται πολύ σημαντικά. Κάνοντάς τα με ασυνήθιστο τρόπο, ξεχωρίζουμε τους ερασιτέχνες από τους επαγγελματίες.

Ο συγγραφέας δρ Ρόμπερτ Α. Ράσελ είπε ότι είναι πολύ απλό να κάνουμε κάτι σπουδαίο στη ζωή μας. Ο καθένας μας μπορεί να το κάνει. Αρκεί να κάνουμε με ξεχωριστό τρόπο τα απλά, καθημερινά πράγματα. Ο Ράσελ και ο Κάρβερ στην ουσία έδιναν την ίδια συμβουλή.

Δούλεψε γι΄αυτούς, και θα δουλέψει και για σας.

Κάντε αυτό που σας προτείνουν σήμερα κιόλας. Κάντε κάθε καθημερινή σας ασχολία με ασυνήθιστο τρόπο, ασχέτως πόσο συνηθισμένη μπορεί να είναι. Κάντε την υπέρβαση….. δώστε την καρδιά και την ψυχή σας στη δουλειά σας και μην επιτρέψετε στις σαχλαμάρες να σας αποσπάσουν την προσοχή.

Όταν ξαπλώσετε το βράδυ, αναλογιστείτε με περηφάνια και ικανοποίηση την ημέρα σας. Κάντε το ίδιο και αύριο.
Για την ακρίβεια, φροντίστε να σας γίνει συνήθεια!

Δεν υπάρχουν ασήμαντες δουλειές, μόνο απαξιωτικές νοοτροπίες.

Η επανάληψη της ίδιας σκέψης ή της ίδιας δράσης γίνεται συνήθεια, η οποία, αν επαναληφθεί αρκετά συχνά, μετατρέπεται σε αυτόματο αντανακλαστικό.

Ένας ανώτερος άνθρωπος είναι ταπεινός στα λόγια, αλλά ξεχωρίζει με τις πράξεις του.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bob Proctor «Απόλυτη Επιτυχία» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα