Συμβουλές για να γίνετε ένας καλός συγγραφέας

Συμβουλές για να γίνετε ένας καλός συγγραφέας

Ίσως και έστω μια φορά στη ζωή σας, να σκεφτήκατε να γίνετε συγγραφέας. Το να γράφει κανείς ιστορίες αντί να κάνει μια οποιαδήποτε άλλη εργασία, αποτελεί ένα όνειρο για πολύ κόσμο.

Η αίσθηση ότι δεν είστε αρκετά καλός για να γίνετε συγγραφέας, θα πρέπει να έχει τεθεί από εσάς τον ίδιο, όταν κάνατε την πρώτη σας προσπάθεια σας να γράψετε. Ίσως, επίσης, να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γραφής και αυτό να σας φοβίζει δίνοντάς σας την αίσθηση ότι, δεν είστε αρκετά ικανός για να γίνετε συγγραφέας.

Αυτό όμως, είναι εντελώς αναληθές. Δεν υπάρχει καμία ειδική προϋπόθεση για να γίνετε συγγραφέας εφ’ όσον έχετε τη βούληση και την επιθυμία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην πραγματικότητα, το να γίνετε συγγραφέας είναι αρκετά απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε. Αυτό είναι όλο.

Ωστόσο, παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε, να γίνετε ένας καλύτερος συγγραφέας:

1. Λάβετε βοήθεια

Αυτό που χαρακτηρίζει έναν καλό συγγραφέα είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι τέλειος. Δεν πρέπει να επαναπαύεστε αλλά, να συνεχίσετε να προσπαθείτε να μάθετε, για παράδειγμα, πώς να γράψετε ένα δοκίμιο.

Αντί να φαντάζεστε μόνος σας, πώς να το κάνετε, μπορείτε να αναζητήσετε συμβουλές από άλλους συγγραφείς ή ακόμα και να λάβετε online βοήθεια για το πώς να γράψετε ένα τέλειο δοκίμιο. Είναι καλύτερο να ακούτε επαγγελματικές συμβουλές από το να νομίζετε ότι δεν χρειάζεστε βοήθεια. Όλοι χρειάζονται βοήθεια όταν ξεκινούν. Και είναι πιο έξυπνο να βλέπετε πού έχουν αποτύχει οι άλλοι, ώστε να μην κάνετε τα ίδια λάθη.

2. Διαβάστε πολύ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στο δρόμο σας για να γίνετε καλύτερος συγγραφέας είναι να γίνετε καλύτερος αναγνώστης. Πρέπει να αρχίσετε να διαβάζετε όλα όσα μπορείτε να κρατήσετε στα χέρια σας. Μην διαβάζετε μόνο τα πράγματα που σας αρέσουν και ξέρετε, θα πρέπει επίσης να διαβάζετε κι εκείνα που περιέχουν άλλα στοιχεία, για να αναπτύξετε, να βελτιώσετε και να επεκτείνετε την κοσμοθεωρία σας.

Διαβάστε επίσης: Η τέχνη της γραφής: 4 λόγοι που μας κάνει καλό

Όλα τα πράγματα που διαβάζετε θα απορροφηθούν και υποσυνείδητα θα αποτελέσουν μέρος της δικής σας γραφής. Αυτό σημαίνει ότι, όσο διαβάζετε ποικιλόμορφα και σε διαφορετικά πεδία, τόσο καλύτερη θα είναι η γραφή σας. Ως συγγραφέας, είστε βασικά, ένα αποκορύφωμα όσων έχετε διαβάσει.

3. Μάθετε γραμματική

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κατέχετε, για να γίνετε καλύτερος συγγραφέας. Δεν πρέπει να υποθέτετε ότι γνωρίζετε όλους τους κανόνες της γραμματικής. Μπορείτε να διδαχτείτε από έναν δάσκαλο ή εκπαιδευτή που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τη γραμματική, καλύτερα.

Όλες, όμως, οι συμβουλές που αναφέρονται πιο πάνω, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, αν εσείς δεν πιστεύετε στον εαυτό σας. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός συγγραφέα είναι, στην πραγματικότητα, η αυτοπεποίθηση. Κανείς δεν γεννήθηκε συγγραφέας, αλλά όλοι γεννηθήκαμε αφηγητές.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι απλά, να γράψετε. Δεν έχει σημασία τι γράφετε, δεν χρειάζεται να είναι αριστούργημα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια μόνο πρόταση επειδή το πιο σημαντικό είναι ακριβώς αυτό, για να ξεκινήσετε. Όλα όσα θα συνθέσετε ποτέ, ξεκινούν με μια πρόταση.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα