Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε έναν φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο ζωής

Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε έναν φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο ζωής

Για πολλούς -και ιδίως για όσους δεν μεγάλωσαν σε ένα πιο οικολογικής ιδεολογίας σπίτι από μικροί-, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υιοθετήσουν έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Δυστυχώς (στην προκειμένη περίπτωση), οι συνήθειες που έχουμε αποκτήσει από την νεαρή μας ηλικία, υποσυνείδητα, θεωρούνται και οι σωστότερες και μας είναι δυσκολότερο να τις αποχωριστούμε.

Για παράδειγμα, όσοι δεν μάθαμε την αξία της ανακύκλωσης από μικροί, τώρα θεωρούμε πολύ μεγάλη θυσία να αφιερώσουμε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω από τον χρόνο μας για να ξεχωρίσουμε τα σκουπίδια μας και να τα ξεπλύνουμε στον νιπτήρα.

Τα καλά νέα είναι όμως, πως όλο και περισσότερος κόσμος προτιμά ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής, τα τελευταία χρόνια, κάτι που μας γεμίζει ελπίδες για το μέλλον.

Μέχρι όμως και η χώρα μας, να φτάσει στο σημείο όπου θα θεωρείται μια «οικολογική» χώρα και δεν θα μας φαίνεται παράξενο ή δύσκολο να μην πετάμε τα σκουπίδια μας από το παράθυρο του αυτοκινήτου, για παράδειγμα, μπορούμε με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητάς μας, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας και κατ’ επέκταση να προστατέψουμε και το περιβάλλον μας, -όσοι το επιθυμούμε φυσικά-.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικούς τρόπους που ενδεχομένως, θα μπορούσαν να μας διευκολύνουν στο να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως ο τρόπος ζωής που επιλέγουμε να έχουμε, παίζει καθοριστικό ρόλο και στο επίπεδο της ποιότητας που θα έχει η ζωή μας γενικότερα.

«Φτιάχτε το μόνοι σας»

Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε πάντα τα καθαριστικά του εμπορίου. Μερικές φορές, λίγες σταγόνες από λεμόνι ή ξύδι, σε συνδυασμό με λίγη μαγειρική σόδα μπορούν να κάνουν θαύματα.

Επίσης, στο διαδίκτυο, θα μπορέσετε να βρείτε πολλές κατασκευές που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας πολύ εύκολα με ανακυκλώσιμα υλικά ή πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι σας!

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν περπατάμε ξυπόλητοι στη γη;

«Ανακυκλώστε»

Κάντε μια προσπάθεια, να πετάτε λιγότερο φαγητό ή να μαγειρεύετε με διαφορετικό τρόπο το φαγητό που περίσσεψε. Μπορείτε να αγοράσετε κάδους σε διαφορετικά χρώματα ώστε να σας βοηθήσουν στο να ξεχωρίζετε τα πλαστικά από τα χαρτικά και τα γυάλινα για παράδειγμα ή μια ακόμη συνήθεια που κάνει αρκετά συχνά την εμφάνισή της στα νοικοκυριά τελευταία, είναι η κομποστοποίηση των τροφίμων!

«Παραλείψτε το αυτοκίνητο»

Εάν ο προορισμός σας βρίσκεται σχετικά κοντά, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας μερικές φορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε με τα πόδια, με το ποδήλατο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα