Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το φαγητό που τρώμε

Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το φαγητό που τρώμε

Ό,τι κι αν τρώμε, όπως και αν το τρώμε, πρέπει να θυμόμαστε πως το φαγητό είναι κάτι ζωντανό και πως όπως κάθε άλλο ζωντανό ον, έχει συναίσθηση και πνεύμα. Όταν είμαστε ευγνώμονες, προσφέρουμε μία πολύ ισχυρή ενέργεια που επηρεάζει τα πάντα στην άμεση σφαίρα επιρροής μας.

Καθώς τα πάντα είναι ενέργεια, επηρεάζουμε και την ποιότητα και την ενεργειακή σύνθεση του φαγητού μας όταν λέμε προσευχή πριν από το φαγητό, και η ευγνωμοσύνη που εκφράζουμε είναι ειλικρινής.

Μην είστε απλά ευγνώμονες για την τροφή, αλλά ευχαριστήστε το ίδιο το φαγητό, ειδικά αν περιέχει κρέας από ζώα που έδωσαν τη ζωή τους για να σας προσφέρουν θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια. Ο Ιάπωνας ερευνητής Μασάρου Εμότο έχει διεξάγει συγκλονιστικές έρευνες σχετικά με την έντονη επιρροή που έχει η ενέργεια και η διάθεσή μας πάνω στο φαγητό.

Πήρε δύο βάζα, τα γέμισε με μαγειρεμένο λευκό ρύζι και βίδωσε τα καπάκια τους. Αφού τα τοποθέτησε πάνω σε ένα ράφι σε μία τάξη δημοτικού, έδωσε στα παιδιά συγκεκριμένες οδηγίες. Κάθε πρωί θα έπρεπε να λένε πολλές φορές «Σ’ ευχαριστώ» και «Σ’αγαπώ» στο ένα βάζο. Στο άλλο θα έπρεπε να λένε «Σε μισώ» και να του μιλούν με αγένεια.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το μαγειρεμένο ρύζι θα αρχίσει να διαλύεται, να μουχλιάζει και να αποσυντίθεται μέσα σε διάστημα εβδομάδων. Με εκπληκτικό τρόπο, το ρύζι που βρισκόταν στο βάζο στο οποίο τα παιδιά φώναζαν, άρχισε να αποσυντίθεται πολύ γρηγορότερα από ό,τι συνήθως.

Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα ημερών είχε χάσει το χρώμα του και μία εβδομάδα αργότερα ήταν μαύρη, σάπια, ζελατινώδης μάζα.

Το ρύζι που τα παιδιά ευχαριστούσαν καθημερινά παρέμεινε κατάλευκο. Έδειχνε σαν να είχε μόλις βγει από την κατσαρόλα πριν από λίγα λεπτά, ακόμη και αφού βρισκόταν στο βάζο επί μήνες ολόκληρους.

Ακόμη και μετά από έναν χρόνο, το ρύζι που λάμβανε ευγνωμοσύνη και αγάπη από τα παιδιά παρέμεινε απολύτως λευκό.

Οι σκέψεις μας – είτε είναι θετικές είτε αρνητικές – παράγουν ενέργεια, η οποία μεταδίδεται στο νερό σαν δόνηση. Οι ηχητικές δονήσεις μεταφέρονται τέσσερις φορές γρηγορότερα στο νερό απ’ ό,τι στον αέρα.

Νερό υπάρχει μέσα σε κάθε τι ζωντανό, άρα και σε εσάς τους ίδιους κα στο φαγητό σας. Αισθήματα ευγνωμοσύνης και σεβασμού για το φαγητό σας δημιουργούν δονήσεις στο νερό, που αλλάζουν την ενεργειακή του δομή. Το σώμα σας αποτελείται πάνω από εβδομήντα τοις εκατό από νερό, πώς λοιπόν επηρεάζουν οι δονήσεις από τις σκέψεις σας εσάς τους ίδιους;

Το σώμα σας σας ακούει ενώ τρώτε, γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως την ώρα που γευματίζετε, βρίσκεστε σε ήρεμη, ευγνωμονούσα διάθεση.

Κατά τη διάρκεια του φαγητού καθίστε, μη στέκεστε όρθιοι και διοχετεύστε όση περισσότερη από την προσοχή σας μπορείτε στο γεύμα σας. Μη διαβάζετε, μη βλέπετε τηλεόραση ή εργάζεστε ταυτόχρονα. Κάθε επιπλέον δραστηριότητα απασχολεί μέρος της ενέργειας που πρέπει να διοχετευθεί στη διαδικασία της πέψης.

Φάτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη, αλλά θυμηθείτε να έχετε τα ίδια αισθήματα αγάπης και όταν ετοιμάζετε κάποιο γεύμα για άλλους.
Καθώς το φαγητό αποτελεί έκφραση αγάπης σε πολλούς πολιτισμούς, το σημαντικότερο υλικό που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην προετοιασία του είναι η αγάπη μας.

Όταν ταΐζουμε άλλους κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτρέπουμε σε όλους τους ανθρώπους να τραφούν από το Φως που όλοι μοιραζόμαστε.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα